Soğan böyleyse sakın eve sokmayın! Aşçılar herkesi uyarıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Soğan böyleyse sakın eve sokmayın! Aşçılar herkesi uyarıyor

Hayatın İçinden Haberleri

Soğan yemeklerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Soğanın faydalarını saymakla bitmez fakat soğanın öyle bir hali var ki pek çok hastalığa sebep olabiliyor. İşte soğanın hiç bilinmeyen tarafı…

Mutfakların vazgeçilmezi, yemeklerin, salataların olmazsa olmazı soğan. Sadece yemeğe değil aynı zamanda sağlığa iyi gelen tarafları ile bildiğimiz soğanın hiç bilmediğimiz de bir tarafı var. Uzmanlar soğanın dilimlenip çokça bekletildiğinde zararlı hale geldiği konusunda uyarıyor. Dilimlenin soğanın pek çok hastalığa sebebiyet verdiğini söyleyen uzmanlar birçok hastalığa karşı insanları soğan ne kadar faydalıysa dilimlenen ve bekletilen soğanın bir o kadar zararlı olduğunu belirtiyorlar.

Soğan böyleyse sakın eve sokmayın! Aşçılar herkesi uyarıyor

DİLİMLENİP BEKLETİLEN SOĞAN ZEHİR SAÇIYOR!

CNN Türk’ün haberine göre: Özellikle salata ve yemeklerin vazgeçilmez unsuru olan soğan, hemen her mevsim kullanılmaktadır. Dünya çapında yetiştirilen gıdalardan olan soğan sağlığa çok katkı sağladığı gibi, genellikle pişmiş olarak tüketilmektedir. İçerisinde A,B,C vitaminleri barındıran soğan, bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği gibi antioksidan bakımından da oldukça zengindir. Birçok hastalığa karşı kalkan görevi gördüğü bilinen soğan, dilimlendiği takdirde ise geri dönülemez bazı hastalıklara sebebiyet vermektedir.

Soğan böyleyse sakın eve sokmayın! Aşçılar herkesi uyarıyor

DİLİMLENMİŞ SOĞANI BUZDOLABINDA SAKLAMAYIN!

Uzmanlar soğanın çiğ ve doğranmış şekilde buzdolabına konulması konusunda uyarıyor. Yapılan araştırmalarda buzdolabı içerisinde muhafaza edilen doğranmış çiğ soğanlar bakteri üretiyor ve insan sağlığı konusunda büyük tehdit içeriyor. Yanlış şekilde tüketilen soğan vücudun enfeksiyon kapmasına hatta gıda zehirlenmesine bile yol açabileceği belirlendi. Uzmanlar Soğanı kabuklarını soyduktan hemen sonra tüketmek en doğrusu odluğunu söylüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...