Kur'an-ı Kerim'in tamamını tek levhada birleştirdiler

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Kur'an-ı Kerim'in tamamını tek levhada birleştirdiler

Kültür - Sanat Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Üsküdar’da hat sanatçısı Osman Çiçek ve tezhip sanatçısı Ayfer Demir tarafından Kur'an-ı Kerim ayetleri tabloya yazıldı. Kur'an-ı Kerim'de yer alan 6 bin 236 ayetin tamamı hattat ve tezhip sanatıyla tabloya aktarıldı.

Üsküdar'da hattat ve M tarafından Kur'an-ı Kerim ayetleri tek levha üzerine yazıldı. 6 bin 236 ayetin yer aldığı, 3 metre 20 santimetreye 1 metre 20 santimetre ebatlarında olan tablo görenleri hayran bıraktı.

Üsküdar’da hat sanatçısı Osman Çiçek ve tezhip sanatçısı Ayfer Demir tarafından Kur'an-ı Kerim ayetleri tabloya yazıldı.

Kur'an-ı Kerim'de yer alan 6 bin 236 ayetin tamamı hattat ve tezhip sanatıyla tabloya aktarıldı.

Bir buçuk yılda tamamlanan Kur'an-ı Kerim levhasının Üsküdar Siyah Sanat Galeri'sinde tanıtımı yapıldı.

Kur'an-ı Kerim'in tamamını tek levhada birleştirdiler

8 AY YAZMA 8 AY SÜSLEME

Sergide konuşan Tezhip Sanatçısı Ayfer Demir, "Yaklaşık bu yazı Osman Çiçek tarafından 6 ayda yazıldı. Ben de yazıya uygun olarak tasarımını yaptım. Yaklaşık 8 ayda desen, süsleme aşaması sürdü. İlk kez çalıştığım sanat eseri oldu. Çok mutluyum ve gururluyum. Sanat eseri yolculuğu çok farklıdır. Bu Kur'an-ı Kerim çok farklı, çok özel. Bu eseri çalışmak çok mutluluk verici" diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim'in tamamını tek levhada birleştirdiler

Hattat Sanatçısı Osman Çiçek, "Bu tabloyu yapmak daha önce aklımda vardı. Tanıdığımız bir arkadaş bizden talep etti. Biz de başladık. Tasarımı bir, iki ayı buldu, 6-7 ayda yazı işlemleri sürdü. Tezhip işini Ayfer Demir'e 8 ayda teslim ettik ve yaklaşık bir buçuk yıl sürdü. Tabii daha öncesinde kağıt ve mürekkep çalışmaları yaptık" dedi.

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...