Pervin Buldan ve Mithat Sancar Yeşil Sol Parti'ye geçti, HDP'nin Meclis'te vekili kalmadı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Pervin Buldan ve Mithat Sancar Yeşil Sol Parti'ye geçti, HDP'nin Meclis'te vekili kalmadı

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı

HDP'yi Meclis'te temsil eden iki milletvekili, Pervin Buldan ve Mithat Sancar partilerinden istifa ederek Yeşil Sol Parti'ye katıldı. Bu geçişle birlikte Meclis'te HDP'nin milletvekili kalmazken, Yeşil Sol Parti’nin milletvekili sayısı ise 57'ye yükseldi.

Anayasa Mahkemesi'nde kapatma davası devam eden Halkların Demokratik Partisi (HDP), 14 Mayıs seçimlerine Yeşil Sol Parti listeleriyle girmişti. HDP’yi Meclis’te temsil eden iki isim olan Van Milletvekili Pervin Buldan ile Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar, partilerinden istifa ederek Yeşil Sol Parti'ye katıldı.

Buldan ve Sancar'ın istifasıyla Meclis'te HDP'li milletvekili kalmazken, Yeşil Sol Parti'nin milletvekili sayısı 57'ye çıktı. Milletvekilliğine Yeşil Sol Parti listelerinden seçilen Buldan ve Sancar, seçimin ardından partilerinden istifa ederek HDP'ye geçmiş ve eş genel başkanlık görevine getirilmişlerdi.

EŞ GENEL BAŞKANLAR ÖZCAN VE KIRKAZAK OLDU

27 Ağustos'ta 4. Olağanüstü Kongresi'ni düzenleyen Halkların Demokratik Partisi'nde(HDP) Eş Genel Başkanlıklarına Sultan Özcan ve Cahit Kırkazak seçilmişti.

Kongrede ayrıca Parti Meclisi, Merkez Disiplin Kurulu ve Uzlaşma Kurulunun asil ve yedek üyeleri de belirlenmişti.

Kongrede konuşan eski Eş Genel Başkan Mithat Sancar, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçim sonuçlarında başarılı olamadıklarını, seçimlerin ardından öz eleştiri ve kongre sürecinin başladığını belirtmişti.

Eski Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da "Küçük bir kongre yaptığımızın farkındayız. Bir değişikliğe, dönüşüme, yeniden bir yapılanmaya gittiğimizin farkındayız" ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...