İYİ Partili isimden 'HDP' itirafı: Kılıçdaroğlu el sıkıştığı için kaybettik

Düzenleyen: / Kaynak: TV 100
- Güncelleme:
İYİ Partili isimden 'HDP' itirafı: Kılıçdaroğlu el sıkıştığı için kaybettik

Politika Haberleri  / TV 100

İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, seçimi Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile iş birliği yapması yüzünden kaybettiklerini belirterek "Seçim boyunca hiçbir şey anlatamadık ve her girdiğimiz yerde ‘HDP-PKK’ denildi. HDP, Kemal Bey’e oy istiyor, bir yandan biz istiyoruz. Seçim, Kemal Bey’in Meclis’te HDP’lilerle görüşmesiyle kaybedildi." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kol kola olduğu ittifak ortağı CHP'ye zehir zemberek sözlerle kapıları kapatan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'na da adeta ateş püskürmüş "Sadece iktidar mensuplarıyla değil, adeta bu seçimin kaybedilmesi için çalışanlarla mücadele ettik." ifadelerini kullanmıştı.

Akşener, "Önce şahsım önce ben diyenlerle uğraştık. Koltuğundan başka hiçbir şeyi düşünmeyenlerle uğraştık." diyerek, seçim süreci boyunca Kılıçdaroğlu'nu adaylıktan vazgeçiremediğine işaret etmiş yerel seçimlerde kendi kadrolarıyla milletin huzuruna çıkacaklarını söylemişti.

"KILIÇDAROĞLU HDP İLE EL SIKIŞTIĞI İÇİN KAYBETTİK"A

Akşener'in itirafının ardından İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker de TV 100 canlı yayınında, seçimi kaybetme nedenleri olarak Kılıçdaroğlu'nun HDP ile iş birliğini gösterdi.

"Seçim, Kemal Bey’in Meclis’te HDP’lilerle görüşmesiyle kaybedildi. Seçim boyunca hiçbir şey anlatamadık ve seçim boyunca her girdiğimiz yerde ‘HDP-PKK’ denildi." diyen Beker, "HDP, Kemal Bey’e oy istiyor, bir yandan biz istiyoruz. Sahada, HDP’nin desteklediği Kemal Bey’i biz de destekliyormuşuz algısı çıktı." diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU 150 KERE ADAY OLSA DA ERDOĞAN KAZANIRDI"

Beker geçtiğimiz günlerde de Kılıçdaroğlu'nun 150 kez aday olsa da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı kazanamayacağını söylemişti.

Beker, "25 milyon Kemal Bey'e oy vermemiştir, Erdoğan karşıtlığıdır bu oyların tanımı. Kim aday olsa bu oyu alırdı. Türkiye Çankaya, Beşiktaş, Kadıköy'den ibaret değildir." ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: TV 100
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...