HDP’li Beştaş’tan Kılıçdaroğlu’na çok sert gizli protokol tepkisi: Korkunç buluyorum

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
HDP’li Beştaş’tan Kılıçdaroğlu’na çok sert gizli protokol tepkisi: Korkunç buluyorum

Politika Haberleri  / Haber Merkezi

İkinci turu kazanabilmek için Zafer Partisi lideri Özdağ ile gizli protokol imzaladığı ortaya çıkan Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren HDP’li Beştaş, "Biz Ümit Özdağ bakan olsun diye mi Kılıçdaroğlu'na oy verdik. Bırakın bizi kendi arkadaşları bile bilmiyor. Bunu korkunç buluyorum." dedi.

Yeşil Sol Parti (YSP) ile birleşen HDP’de Kılıçdaroğlu’na kızgınlık sürüyor…

Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimi öncesi Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ ile gizli bir protokol imzaladığı ortaya çıkmıştı.

Özdağ’ın itiraf ettiği bakanlık protokolünü CHP lideri Kılıçdaroğlu da doğrulamıştı. Söz konusu olay seçim sonrası dağılan 6’lı masa bileşenleri tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Özdağ’ın önceki gün anlaştığı bakanlıkların da ismini açıklamasıyla tartışmalar yeniden alevlenirken seçimlerde Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklayan HDP’den öfke dolu bir açıklama geldi.

YSP Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, seçimden aylar sonra katıldığı canlı yayında Kılıçdaroğlu’na çok sert sözlerle yüklendi.

“ÖZDAĞ BAKAN OLSUN DİYE Mİ OY VERDİ”

Beştaş, “Biz Ümit Özdağ bakan olsun diye mi Kılıçdaroğlu’na oy verdik? Milyonlarca insandan Kemal Kılıçdaroğlu’na oy istedik, “Bir oy HDP’ye bir oy Kılıçdaroğlu’na dedik.” ifadelerini kullandı.

“KORKUNÇ BULUYORUM”

Beştaş tepkisini şu şekilde sürdürdü;

Bırakın bizi kendi arkadaşları bile bilmiyor. Bunu korkunç buluyorum. Bizim partimiz Ümit Özdağ’ın Kılıçdaroğlu’na sunduğu şartları asla kabul etmez.

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...