Kılıçdaroğlu-Özdağ arasında protokol krizi: 'Namusum' dediği gizli anlaşmayı dört kişi biliyormuş

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu-Özdağ arasında protokol krizi: 'Namusum' dediği gizli anlaşmayı dört kişi biliyormuş

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek gizli bir protokole imza atmıştı. Ümit Özdağ'ın İçişleri Bakanı olacağı ve Kılıçdaroğlu'nun "İki kişinin namusuna teslim edilen bir konudur" dediği gizli protokolün detaylarını iki kişinin daha bildiği ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Millet İttifakı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini duyurarak Kılıçdaroğlu ile ikili görüşmelerin ardından gizli bir protokole imza atmıştı.

Özdağ, seçimlerden sonra yaptığı açıklamada da, "Kılıçdaroğlu kazansaydı ben İçişleri Bakanı'ydım. AK Parti'den İçişleri Bakanlığı talep etmişsek, Kılıçdaroğlu'nu desteklemek için dikiş nakış kurslarını mı talep edecektim?" ifadelerini kullanırken Kılıçdaroğlu ise iddiaları yalanlamamıştı. 

'İKİ KİŞİNİN NAMUSUNA TESLİM EDİLEN BİR KONU'

Özdağ'ın bu açıklaması sonrası gazeteciler protokol detayları hakkında Kılıçdaroğlu'na soru yöneltmiş ve Kılıçdaroğlu da, "İki kişinin namusuna teslim edilen bir konudur. Aramızda özel bir protokol var. Bunun paylaşılmasının etikliğine dair de yorum yapmak istemiyorum" diyerek içerik hakkında bilgi vermemişti. 

Ancak gizli protokolün iki lider arasında kalmadığı, CHP tarafından dört kişinin daha içerikten haberdar olduğu ortaya çıktı. 

ODADA DÖRK KİŞİ VARDI

Ümit Özdağ, gelişmeler üzerine "İmambakır Üküş CHP Genel Başkan Danışmanı olarak, Zafer Partisi-CHP protokolünün oluşmasının hemen her aşamasında vardı. İmzalar atılırken odadaki 4 kişiden birisiydi" diyerek protokolün sadece iki kişi arasında imzalanmadığını söyledi.  

https://twitter.com/umitozdag/status/1693247178938962225

Gelişmelerin ardından gözler CHP'li isimlere çevrilirken ana muhalefet cephesinden henüz bir açıklama gelmedi. 

ÖZTRAK BİLE BİLMİYORDU! 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise, "İki protokolde de üç bakanlık ve MİT Müsteşarlığına dair bir düzenleme, bir madde bulunmamaktadır" diyerek Özdağ'ı yalanlamıştı.

Özdağ, bu açıklamaya ilişkin de "Faik Öztrak, Kılıçdaroğlu ile görüşseydi böyle bir açıklama yapmazdı. Kılıçdaroğlu kazansaydı ben İçişleri Bakanı'ydım" diye konuşmuştu. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...