Sergey Lavrov ve Hakan Fidan görüştü: İşte masadaki konular

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dışişleri Bakanı Fidan ile mevkidaşı Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Antalya'da görüştü. Görüşmede bölgesel ve uluslararası konular ele alındı.

3. Antalya Diplomasi Forumu, 100'ü aşkın ülkeden devlet ve hükümet başkanı, bakanlar ile uluslararası kuruluş başkanının katılımıyla Belek Turizm Bölgesi'ndeki NEST Kongre ve Fuar Merkezi'nde başladı. Foruma Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da katıldı.

Lavrov ile mevkidaşı Hakan Fidan'ın önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Lavrov, Antalya'da bugün kapılarını açan Diplomasi Forumu'nda Dışişleri Bakanı Fidan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından konuşma yapan 3. siyasi olacak.

Sergey Lavrov ve Hakan Fidan görüşmesi başladı: İşte masadaki konular - 1. Resim

HANGİ KONULAR ELE ALINDI?

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'nın verdiği bilgiye göre Lavrov-Fidan görüşmesinde, Türkiye ve Rusya arasında enerji, güvenlik, bankacılık ve turizm alanlardaki işbirliği, Ukrayna, Güney Kafkasya ve Filistin'deki durum, Suriye ve Libya meseleleri de dahil bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak.

Sergey Lavrov ve Hakan Fidan görüştü: İşte masadaki konular - 2. Resim

NE OLMUŞTU?

Putin'in ziyareti ilk olarak 12 Şubat olarak duyurulmuştu. Daha sonra Moskova'dan yapılan açıklamada, bu ziyaretin ertelendiği belirtildi.

Reuters haber ajansı, Rus medyasına dayandırdığı haberinde, ziyaretin en erken nisan ayı sonunda veya mayıs başında yapılmasının planlandığını aktarmıştı.

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov ise "erteleme yok, bir tarih üzerinde çalışıyoruz" açıklamasını yapmıştı.

Putin'in Türkiye'ye ziyaret tarihiyle ilgili soruyu cevaplayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma programının yoğun olduğuna dikkat çekmişti.

Peskov, "Ziyaret, (15-17 Mart'taki) seçime kadar yapılmayacak. Putin'in seçime kadar yeterince yoğun ve stresli programı var. Erdoğan'ın da programı yeterince yoğun. Ancak yüksek düzeydeki temaslar için hazırlık yapılıyor. Bu temaslar, her iki liderin programına uygun şekilde gerçekleşecek" ifadelerini kullanmıştı.

Reuters ise Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov 1-2 Mart tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret edeceğini duyurmuştu.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...