Süleyman Soylu'nun Murat Kurum konuşması viral oldu: 'Makamında değil, çalışırken tanıdım'

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Kurum'a bir etkinlikte eşlik etti. Soylu, Kurum'un ardından yaptığı konuşmada Kurum'u kişisel deneyimleriyle anlattı. Soylu'nun sosyal medya hesabından da paylaştığı konuşma viral oldu. İşte Soylu'nun Murat Kurum'u anlattığı konuşmasının tamamı...

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Of’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 106. Yıl Dönümü’ etkinliğine katıldı. Etkinlikte Kurum'a eşlik edenler arasında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da vardı.

Soylu'nun bu etkinlikte yaptığı ve Murat Kurum'u kişisel deneyimleriyle anlattığı konuşma gündem oldu. Soylu, konuşmasını sosyal medya hesabından da "Ben Murat Kurum'u makamında değil çalışırken tanıdım…" notuyla paylaştı. Soylu'nun paylaştığı video kısa sürede viral oldu.

'BEN MURAT BEY'İ MAKAMINDA TANIMADIM'

"İnsan kolay yetişmiyor. Bu coğrafyada da kolay yetişmez. İnsan kolay korunmuyor, bu coğrafyada da korunmaz. Bu coğrafya zor bir coğrafya. Zor olduğunu hep beraber görüyoruz" diyen Soylu'nun sosyal medyada çok paylaşılan konuşması:

"Ben Murat Bey’i makamında tanımadım. Ben Murat Bey’i Elazığ’da depremde tanıdım, Malatya’da depremde tanıdım, Giresun Dereli’deki sel afetinde o insanların ‘biz ne yapacağız’ diye endişe içinde olduğu günlerde tanıdım. Ben Murat Bey’i makamında tanımadım, Doğankent’te tanıdım. Malatya’nın Pötürge ilçesiyle Doğanyalı ilçesini yeni baştan imar ederken, kendi aklını kendi tecrübesini, yeni şehircilik anlayışını ortaya koyarken tanıdım.

İzmir depreminde, Kastamonu Bozkurt’ta insanların sağa sola kaçıştığı sel afetinde tanıdım, Sinop Ayancık’ta, Bartın Ulus’ta, Başkale’de tanıdım. Altını çizerek söylüyorum, ben Murat Bey’i makamında tanımadım, tarihimizin en büyük yangınında Antalya Manavgat’ta, Muğla’da Milas’ta, Marmaris’te tanıdım. Ben Murat Bey’i tatilde yan yana şezlonglarımızda sohbet ederken tanımadım, yer kürenin en büyük depreminde, 6 Şubat’ta Gaziantep’te, Kahramanmaraş’ta, Hatay’da tanıdım.

Süleyman Soylu'nun Murat Kurum konuşması viral oldu: 'Makamında değil, çalışırken tanıdım' - 1. Resim

'HEPİMİZ ANADOLU ÇOCUKLARIYIZ'

Hepimiz Anadolu çocuklarıyız, belediye başkanlarına bir şey söylüyorum. Milletimize doğruyu anlatın ve doğruyu söyleyin. Biliniz ki her doğru söylediğiniz cenabı Allah katında duadır. Burada da onu söylemeye çalışıyorum. Annesini babasını kaybetmiş, çocuğunu kaybetmiş, hatıraları enkaz altında kalmış kişilerin karşısında durabilmek kolay değildir. Konforlu evlerinden çadıra düşmüş, çadırda ona misafir olmak kolay değildir. Murat Kurum’a yaslanan bir başın ‘annem öldü, babam öldü, kardeşim öldü ne olacak?’ diye söylediğini duyabilmek kolay değildir.

'İNSANLARLA BİRLİKTE YARINA TAŞINABİLMEK ZORDUR'

Şehrimiz ayağa kalkmaz diye endişelenen insanlara ‘Hiç merak etmeyin. Kayıplarınızı yerine getiremeyiz ama şehrinizi eskisinden daha güzel yapacağız” demek kolay bir iş değildir. Onun için laf söylemek kolay bir iştir. Lafta bazılarını geçemeyebiliriz ama iş yapmak kolay bir iş değildir. İşin altına girmek, risk almak zordur. İnsanlara ümit vermek, yarınlarını yeniden inşa edebileceğini ifade edebilmek zordur. İnsanlarla birlikte yarına taşınabilmek zordur.

'MİLLETİMİZE UMUT VERMİŞ BİR ANADOLU EVLADINI TANIDIM'

Ben bir Anadolu çocuğu gördüm, inşaat mühendisi olmuş, çok zengin babanın oğlu değil, Anadolu’nun kavruk bir yerinden gelmiş ama şube müdürü olmuş, müdür olmuş, ardından Emlak Konut Genel Müdürü olmuş, tertemiz bir şekilde hayatını bugüne kadar sürdürmüş, 41 yaşında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan onu bakan yaptığı genç yaşta onun altında ezilmemiş, 5 yıl pandemisinden seline kadar, afetine depremine yangınına kadar birçok problemle karşı karşıya kalmış, her birinde de milletimize mahcup olmamış, hükümetimizi devletimizi mahcup etmemiş, Cumhurbaşkanımızı mahcup etmemiş, milletimize umut vermiş bir Anadolu evladını tanıdım."

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Erhansenyuva60@gmail.com 4 Mart 2024 11:24

İyiki Varsınız İyiki vardılar.iyiki Güzel insanımız, var, Rabbimiz CC, Sayımızı artırsın.var olasasınız, inşallah bir nisanda karşı güruha((Nahır) Şakası yapacağız, bunu çooooktan hak ettiler, haklının hakkını vermek lazım. Dii mi yav.

Sonraki Haber Yükleniyor...