Yeni Kabine için tarih belli oldu! Fuat Oktay YSK'nın takvimini işaret etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fotoğraf: Anadolu Ajansı

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 'yeni kabine ne zaman belli olacak' sorusunun cevabını verdi. Yeni dönemin şifrelerini paylaşan Oktay seçim sonuçlarına, ekonomiye ve fahiş kira artışlarına dair değerlendirmede bulundu.

Türkiye seçimlerin ikinci turu için 28 Mayıs'ta sandık başına gitti, Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçildi. Cumhur İttifakı'nın zaferi büyük yankı uyandırırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dünyanın dört bir yanından tebrik yağıyor.

Seçimlerin ardından gözler ise yeni kabineye çevrildi. Yeni kabine ne zaman belli olacak? Kılıçdaroğlu istifa edecek mi? Fahiş kira artışı nasıl önlenecek? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, seçim sonrası gündeme dair merak edilenleri katıldığı televizyon programında cevapladı.

"KAZANAN TÜRKİYE OLMUŞTUR"

A Haber'de yayınlanan programda seçim zaferini değerlendiren Oktay, "Kazananın ve kaybedenin kim olduğu belli aslında. Kazanan Türkiye olmuştur. Biz bunu öncesinde de söyledik. Cumhurbaşkanımızın kazanması durumunda Türkiye'nin kazanacağını ve Türkiye'de de her kesimin kazanacağını ifade etmiştik ve bu böyle de oldu" dedi.

"Bunun böyle olduğunu çok yakın gelecekte tüm vatandaşlarımız da görecek" diyen Oktay, "Aslında bunu dünya da görmeye başladı. Aynı zamanda kazananlara baktığımız zaman dünya da kazanmıştır: Dünyada en tecrübeli lider olması ve aynı zamanda da saygın bir yerinin bulunması diğer ülkeler nezdinde, BM nezdinde ve diğer ülke liderleri arasında dünya barışı açısından da dünyadaki köklü sorunların çözümüne yönelik de bir fırsat penceresi açmakta" ifadelerini kullandı.

"MUHALEFET SORGULAMA YAPMALI"

Muhalefete yönelik eleştiride bulunan ve Kılıçdaroğlu'nun istifa ihtimaline de değinen Oktay, şu ifadeleri kullandı:

"Muhalefete baktığımızda ikinci turda da aynı şeyi yaptıklarını görüyoruz. Kendilerini sorgulamaktan ziyade, neyi yanlış yaptıklarını sorgulamaktan ziyade, milletimizi anlamaya çalışmaktan ziyade suçlamaya dönük üstenci bir yaklaşıma dönük ve hor gören bir tavırla yaklaştığı zaman milletimiz bunun cevabını çok net veriyor.

Kılıçdaroğlu'nun istifasının 'vazgeçilmez bir sonuç' olduğunu düşünüyoruz biz. Tabanı olmayan partiler Meclis'te 40 vekil ile temsil ediliyor."

YENİ KABİNE NE ZAMAN BELLİ OLUR?

Oktay, açıklamalarının devamında yeni kabineye ve cumhurbaşkanı yardımcılıklarına dair önemli ifadeler kullandı. Tarih veren Oktay, fahiş kira artışlarına da çözüm bulacaklarını belirtti.

Oktay'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Kabine çalışmaları devam ediyor. Son derece kalifiye liyakat açısından, samimiyet açısından, milletine güven açısından çok ciddi liyakatli bir havuz var. İlla ki bu önceden olduğu gibi sadece parlamentodan değil 86 milyonun tamamımın neredeyse girebileceği bir seçenek olduğu için dışarıdan da atama olabilir. Türkiye'nin bu konuda bir sorunu var.

YSK'nın takvimine bağlı bugün açıklanırsa en erken Cuma Cumartesi gözüküyor. Meclis takvimiyle alakalı.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISININ BİRDEN FAZLA OLMASI MÜMKÜN MÜDÜR?

Tabii ki sistem açısından baktığınızda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi buna engel değil. Bizim önceki seçim döneminde eleştirdiğimiz 7 tane cumhurbaşkanı adayıyla 15-16 kişilik kabineyi yönetme şansınız yok.

"GÜÇLÜ BİR EKONOMİ YÖNETİMİ OLACAK"

Yeni Kabine'de güçlü bir ekonomi yönetimi ile birlikte bu mesaj bütün topluma da verilecektir. Cumhurbaşkanımızın da zaten birincil önceliği bu olacak. Faiz oranlarının düşük olması, fiyat artışlarının da kontrol altına alınması özellikle büyükşehirlere baktığımızda kira ve benzeri artışların kontrolsüz olması olayı ve son dönemde bunun istismar edildiğini de biz düşünüyoruz.

Bütün bu istismarların önüne geçilmesi alınacak tedbirlerle çok hızlı sonuç alacağımızı biz görüyoruz. Ekonomik tedbirler önceliğimiz olacak.

FAHİŞ KİRA ARTIŞI NASIL ÖNLENECEK?

Konut arzını artırarak yüksek kira sorununa çözüm sağlanacak.

YENİ ANAYASA GÜNDEMDE Mİ?

Daha önce anayasa konusunda muhalefete çağrımız olmuştu. Sistemini değiştiren Türkiye kendi anayasasını da değiştirmeli." (Kaynak: A Haber)

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...