Yeni kabine gün sayıyor: 2 ismin yeri garanti, Oğan'a bakanlık

- Güncelleme:
Yeni kabine gün sayıyor: 2 ismin yeri garanti, Oğan'a bakanlık

Politika Haberleri

Milletvekilli olmalarına rağmen Süleyman Soylu, Mevlüt Çavuşoğlu, Murat Kurum ve Hulusi Akar’ın yeniden Bakan olabilecekleri konuşuluyor.

HABER MERKEZİ ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonuna kadar mazbatasını alıp TBMM’de ant içtikten sonra yeni kabinesini kamuoyuna duyuracak. Cuma günü Erdoğan’ın Meclis’te yemin edebileceği, aynı gün yeni kabinenin açıklanacağı, akşam saatlerinde Külliye’de Erdoğan için ‘Göreve başlama’ töreni yapılacağı, sonrasında bir yemek daveti vereceği belirtiliyor. Bu tören için yurt dışından da liderlerin davet edileceği ifade ediliyor.

AFET VE GÖÇ BAKANLIĞI OĞAN'A

Yeni kabine için kulislerde sürpriz isimler de konuşuluyor. Milletvekili adayı olmayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Ersoy’un görevlerine devam edebileceği, Erdoğan’ın daha önce ‘Afet Bakanlığı’ kurulabileceğine yönelik açıklaması kapsamında Sinan Oğan’ın kabineye alınarak, ‘Afet ve Göç Bakanı’ olarak değerlendirileceği belirtiliyor.

Ayrıca AK Parti’deki 3 dönem kuralına takılarak Meclis dışında kalan bazı grup yöneticileri ile milletvekillerinin de Bakan yapılabilecekleri konuşuluyor. TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un ismi Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı için geçerken, milletvekilli olmalarına rağmen Süleyman Soylu, Mevlüt Çavuşoğlu, Murat Kurum ve Hulusi Akar’ın da yeniden Bakan olabilecekleri kaydediliyor. Bu arada, önceki gece balkon konuşması için Külliye’de buluşan Cumhur İttifakı ortakları ile Erdoğan arasında kısa bir sohbet geçtiği, Erdoğan’ın liderlere ‘Bundan sonra da birlikte çalışmaya devam edeceğiz’ dediği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
SIDDIK 30 Mayıs 2023 08:37

Vatana millete hayırlı uğurlu olsun inşallah ayağınıza taş değmesin ALLAH kazadan beladan korusun AMİN İNŞAALLAH ALLAH'A EMANET OLUN

Sonraki Haber Yükleniyor...