Yeni dönemin yol haritası belirleniyor: Acil gündem ekonomi

- Güncelleme:
Yeni dönemin yol haritası belirleniyor: Acil gündem ekonomi

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim vaatlerini hayata geçirmek için bir takvimlendirme yapacak. Ekonomi ve deprem bölgesine yönelik atılacak adımları ‘Acil gündem’ olarak belirleyen Erdoğan’ın masasında; enflasyon, cari açık, yüksek kiralar, çalışanların refah düzeyinin yükseltilmesi ve kara propagandalara karşı alınacak tedbirler var...

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - Seçimlerden zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönemin yol haritasını belirlemeye hazırlanıyor. Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) milletvekili seçimi kesin sonuçlarını açıklamasından sonra bu hafta sonuna kadar TBMM Genel Kurulunun toplanması bekleniyor. Erdoğan bu hafta içinde kurmayları ile sık sık bir araya gelerek yeni kabine, yeni Meclis yönetimi gibi konularda istişarelerde bulunacak.

EKONOMİ İÇİN ACİL PLAN

Erdoğan, yeni kadrosunu belirledikten hemen sonra, seçim vaatlerini hayata geçirmek için bir takvimlendirme yapacak. Ekonomi ve deprem bölgesine yönelik atılacak adımları ‘Acil gündem’ olarak belirleyen Erdoğan’ın, AK Parti’nin ekonomi kurmaylarının bir süredir üzerinde çalıştığı ekonomide yeni bir eylem planını devreye alacağı belirtiliyor. Bu çalışmada enflasyon, cari açık, çalışanların refah düzeyinin yükseltilmesi gibi başlıklarda acil atılması gereken tedbirler belirlendi.

AK Parti’nin ekonomi kurmayları “Güçlü ekonomik program ve güçlü bir ekonomi yönetimi ile tüm aktörlerle istişare edilerek yola devam edilecek. Değişen şartları, dünyanın ve Türkiye’nin değişen şartlarını dikkate alarak, ana parametrelerle oynamadan, ama güncellemeleri de yaparak ekonomi eylem planı uygulanacak. Verilen sözler ve vaatler de dikkate alınarak eylem planı hayata geçirilecek” dedi. AK Parti kaynakları özellikle ekonomi alanında ‘etkili bir iletişimin’ de kurulması gerektiğine dikkat çekerek “Veriye dayalı olmayan bilgilerle uluslararası alanda algılar oluşturuluyor. Türkiye’nin yurt dışındaki imajı ve karalamaya dönük algıları ortadan kaldırmaya dönük çalışmalar olacak. Alınacak tedbirlerle 2023 ün ikinci yarısında cari açıkta daha hızlı bir düşüş bekleniyor” değerlendirmesini yaptı.

YÜKSEK KİRA VE FAHİŞ FİYATLAR

Büyükşehirler başta olmak üzere kiralar ve fahiş fiyatlara karşı yeni tedbirler alınacak. Bu konuda Adalet Bakanlığının üzerinde çalıştığı yeni düzenlemeler de hızla Meclis gündemine getirilecek.

AK Parti’nin seçim bildirgesinde özellikle büyükşehirlerde görev yapan kamu çalışanlarının refah düzeyinin artırılmasına yönelik düzenlemeler yapılacağı öngörülmüştü. Yüksek kiralar ve fahiş fiyatlara karşı kamu çalışanlarının korunması için kira desteği verilmesi bekleniyor. Ayrıca en düşük emekli aylığı olan 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emeklilere yönelik de atılacak yeni adımlar hızla Meclis gündemine getirilecek. Meclis’in acil çıkarılması gereken düzenlemeler nedeniyle çalışma takviminin de yaz dönemine sarkabileceği belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...