Grip, nezle ve öksürüğü anında kesen bitki çayları! Sadece 10 dakikada hazırlanan doğal şifa kaynağı çay tarifleri

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Grip, nezle ve öksürüğü anında kesen bitki çayları! Sadece 10 dakikada hazırlanan doğal şifa kaynağı çay tarifleri

SAĞLIK Haberleri

Gribe, nezleye ve boğaz ağrısına çok iyi gelen doğal bitki çayları adeta şifa dağıtıyor. C vitamini içeriği bol olan doğal bitki çayları nasıl yapılır? En faydalı doğal bitki çaylarının yapılışı...

Özellikle mevsim geçişlerinde küçük büyük demeden herkesi rahatsız eden soğuk algınlığına bitki çaylarıyla çözüm bulunabiliyor. Hem lezzetli hem de faydalı olan bitki çayları ile grip, nezle ve boğaz ağrısını geçirebilirsiniz. Bunlar arasında bağışıklık sistemini güçlendiren ballı limonlu çay, ekinezya çayı ve mürver çayı öne çıkıyor.

Grip, nezle ve öksürüğü anında kesen bitki çayları! Sadece 10 dakikada hazırlanan doğal şifa kaynağı çay tarifleri

Ballı limonlu çay, soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıkların tedavisi için mükemmel bir doğal tedavi yöntemi olarak görülüyor. Burun ve boğaz tıkanıklığını açan bu çayın içinde 1 limonun suyu, 2 yemek kaşığı bal ve 1 su bardağı kaynar su yeterlidir. Ballı limonlu çay hazırlarken balı sıcak suya ekleyip karıştırın. Daha sonra limon suyunu ekleyerek meyveden gelen C vitaminin buharlaşmadan hemen tüketin.

EKİNEZYA ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Ekinezya çayı soğuk algınlığı veya grip tedavisi için bir başka doğal tedavi yöntemidir. Ekinezya çayı bağışıklık sistemini güçlendirir, terlemeyi sağladığı için gribe neden olan virüslerin vücuttan atılmasını sağlar. Bu çayın içinde ise 1 su bardağı kaynar su ve 1 yemek kaşığı kuru ekinezya yaprağı kullanmak yeterlidir. Kurumuş ekinazya yaprağını kaynar suya atın ve 10 dakika kadar bekleyin. Tel süzgeçten süzdüğünüz çayı hemen için.

MÜRVER ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Soğuk algınlığına en iyi ve doğal tedavi yöntemlerinden biri olarak görülen mürver çayı pratik bir şekilde hazırlanıp içilebilir. Ihlamurlu mürver çayı bağışıklığı güçlendirir ve ateşli hastalıklarda semptomları hafifletir. Bu çayın içinde 1 çay kaşığı mürver, 1 çay kaşığı ıhlamur ve 1 su bardağı kaynar su vardır. Mürver çayını hazırlarken bir bardak kaynar suya mürver ve ıhlamuru ekleyip 10 dakika kadar kapalı kapta bekletin. Demlenen mürver çayını tel süzgeçten süzüp hemen içerek şifa bulabilirsiniz.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...