Ev yapımı reçete! Ramazanda kabızlığı gideriyor, kilo verdiriyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ev yapımı reçete! Ramazanda kabızlığı gideriyor, kilo verdiriyor

SAĞLIK Haberleri

Ramazanda kabızlık problemi sıkça görülüyor. Evde bulunan malzemelerle hazırlanan bu tarif hem kabızlığı geçiriyor hem de kilo vermeye yardımcı oluyor.

Ramazanda değişen beslenme alışkanlıkları, kabızlık ve şişkinlik sorununu beraberinde getiriyor. Yaşanan bu sağlık problemleri ise pek çok insanın keyfini kaçırıyor. 

Oruç tutarken uzun süreli açlık nedeniyle sindirim sorunları baş gösterebiliyor. İftarda hızlı ve fazla yemek tüketimi bağırsakların dengesini bozuyor. Sizler için ramazanda hem kabızlığı gideren hem de kilo verdiren tarif hazırladık. Uzmanların da önerdiği bu içecek, kabızlığa doğal çözüm sunuyor.

KABIZLIĞI YOK EDEN İÇECEK

-500 ml sıcak suya 2 yemek kaşığı yeşil çay ekleyip demleyin. Oda sıcaklığına gelince 1 tane maden suyu ilave edin. Yeşil çay ödem atmayı sağlayacak ve yağ yakımını destekleyecek.

-Karışıma ayrıca 2 adet kayısı ekleyin. Kayısı hem kabızlık problemine iyi gelecek hem de metabolizmanızı çalıştıracak. Hazırladığınız karışımı içerken içindeki yumuşayan kayısıları da yemeyi ihmal etmeyin.

-Kabızlık çayına 3-4 adet karanfil ve 1 çay kaşığı tarçın ilave etmenizi tavsiye ediyoruz. İki doğal ürün iştahımızı baskılayacak ve oruç tutarken kan şekerinizi dengede tutacak. 

-Karışıma dilerseniz yağ yakımını arttırmak için 2 dilim limon veya elma sirkesi de ekleyebilirsiniz.

- Bu faydalı içeceği iftar ve sahur arasında bitene kadar tüketin. Ramazanda en büyük problem olan kabızlık problemine iyi geliyor, ödem atmamızı sağlıyor. Ayrıca eklediğiniz maden suyu, almanız gereken minerali vücudunuza kazandırıyor.

Ev yapımı reçete! Ramazanda kabızlığı gideriyor, kilo verdiriyor

KABIZLIĞI GİDEREN DİĞER ÖNERİLER

- Kuru kayısıyı ve kuru mürdüm eriğini akşamdan bir bardak suyun içinde bekletin, sahurda aç karnına için. Suyu içtikten sonra kayısı ve erikleri yiyin. Bu işlemi ramazan boyunca her sahurda tekrarlayın.

- İftardan sonra ara öğün olarak keten tohumlu yoğurt yiyebilirsiniz. Bunun için havanda 1 yemek kaşığı keten tohumunu ezin. Az yağlı yoğurtla karıştırarak yiyin. 

- 5 bardak suyun içine bir avuç maydanoz, 1 avuç kiraz sapı ilave edin. 2 poşet yeşil çay ve 4 tane kuru kayısı ekleyin. Kaynatıp suyunu iftardan sonra için.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...