2023 FIFA Dünya Kupası üç farklı ülkede düzenlenecek; Fas, İspanya ve Portekiz'in adaylığı onaylandı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
2023 FIFA Dünya Kupası üç farklı ülkede düzenlenecek; Fas, İspanya ve Portekiz'in adaylığı onaylandı

SPOR Haberleri  / Anadolu Ajansı

FIFA, 2030 Dünya Kupası ev sahipliği için yapılan tek başvuru sonucunda Portekiz, İspanya ve Fas'ın ortak adaylığını onayladı. FIFA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre FIFA Konseyi, 2030 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak için 3 ülke tarafından tek başvuru olduğunu açıkladı.

Açıklamada Fas, Portekiz ve İspanya'nın ortak teklifinin oybirliğiyle onaylandığı bildirildi. FIFA Kongresi'nin, organizasyon için yapılan tek ve ortak teklifle ilgili kararı gelecek yıl içinde vereceği ifade edildi.

Açıklamada, "İlk FIFA Dünya Kupası'nın tarihsel bağlamını dikkate alan FIFA Konseyi, 2030'da ilk FIFA Dünya Kupası'nın gerçekleştirildiği Uruguay'ın başkenti Montevideo'da benzersiz bir yüzüncü yıl kutlama törenine ev sahipliği yapmayı oybirliğiyle kabul etti." bilgisi verildi.

Öte yandan, 2030 Dünya Kupası'nda Uruguay, Arjantin ve Paraguay'da birer maç olmak üzere toplamda üç Dünya Kupası maçı oynanacağı açıklandı.

FAS KRALI KARARDAN MEMNUN

Fas Kralı 6. Muhammed, FIFA'nın, 2030 Dünya Kupası'na ev sahipliğini Portekiz, İspanya ve Fas'a vermesinden memnuniyet duyduğunu açıkladı. Fas Kraliyet Divanı'ndan konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre, Fas Kralı 6. Muhammed, FIFA'nın, Fas, İspanya ve Portekiz'in 2030 Dünya Kupası'nı düzenlemek için aday olma teklifini kabul ettiği haberini Fas halkına büyük bir sevinçle duyurdu.

Kral Muhammed, bu kararın, Fas'ın diğer ülkeler arasında sahip olduğu özel konumun takdirini ve tanınmasını temsil ettiğini belirtti. İspanya ve Portekiz'i tebrik eden Kral Muhammed, Fas'ın, ev sahibi ülkelerdeki dosyadan sorumlu kurumlarla tam entegrasyon içinde çalışma konusundaki kararlılığını yineledi.

FIFA'dan bugün yapılan yazılı açıklamada, 2030 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak için 3 ülke tarafından tek başvuru olduğu kaydedilmişti.

Açıklamada Fas, Portekiz ve İspanya'nın ortak teklifinin oybirliğiyle onaylandığı bildirilmişti.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...