Bir madalya binbir emek! Rıza Kayaalp en tepede olmanın sırrını anlattı

- Güncelleme:
Bir madalya binbir emek! Rıza Kayaalp en tepede olmanın sırrını anlattı

Spor Haberleri

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda zirveye çıkıp jübilesini yapmak istediğini söyleyen millî sporcu “Şampiyonluk için tonlarca yük, yüzlerce litre ter döküyoruz. Her şey altı dakikada bitmiyor” dedi.

CAHİT EROĞUL'UN HABERİ

Türkiye’nin cumhuriyet tarihinde büyükler kategorisinde en çok madalya kazanan sporcusu olan Rıza Kayaalp, hayallerini ve hedeflerini gazetemize anlattı. 2022 yılını dünya ve Avrupa şampiyonu unvanlarıyla kapatan millî güreşçi, 2023’te de seriyi sürdürmek istediğini dile getirirken “Asıl ve en büyük hedefim 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya alarak jübilemi yapmak. Bunu başarırsam koleksiyonumdaki tek eksik madalyayı da tamamlamış olacağım. Olimpiyatlarda bir gümüş iki de bronz madalyam var ancak altın madalya hâlâ eksik. Onu da Paris’e bıraktım” diye konuştu. 

KARELİN'E ORTAK OLACAK

Bu sene yapılacak Avrupa Güreş Şampiyonası’nın da kendisi için büyük anlam ifade ettiğini anlatan Rıza Kayaalp “Toplamda 11 Avrupa şampiyonluğum var. Bu dalda rekor, 12 şampiyonluğu bulunan Rus güreşçi Alexandr Karelin’e ait. Bu sene nisandaki şampiyonada Avrupa’da zirveye çıkıp Karelin’in rekorunu egale etmeyi hedefliyorum. Böylece o efsane güreşçinin yanına adımı yazdıracağım. Bunu başarırsam madalya sayısında zaten onu geçmiş olacağım. Çünkü bir de gümüş madalyam var” dedi. 

FİRE VERMEDEN DEVAM

Daha sonrasında eylül ayında Dünya Şampiyonası olduğunu hatırlatan millî güreşçi “Beş defa dünya şampiyonu oldum. İnşallah 2023’teki bütün organizasyonlardan firesiz çıkarım. Dünya Şampiyonası’nda ayrıca olimpiyat kotası alacağız. Nihayetinde 2024 Paris’te de tek eksiğimi tamamlarsam ne mutlu bana. Dünyanın en gururlu sporcusu olarak kariyerimi sonlandırmış olurum. Tabii olmazsa da nasip değilmiş deyip geçeceğiz. Biz çalışıp gerekeni yapalım sonrasına bakalım” diye konuştu. 

BAŞARI KOLAY GELMİYOR

Spora 11 yaşında başladığını ve 22 yıldır minderlerde olduğunu söyleyen şampiyon, “Başarı kolay gelmiyor. Anne ve babama hasret büyüdüm. Bir madalyanın arkasında binbir emek, binbir hikâye var. Herkes minderdeki altı dakikalık müsabakayı görüyor. Ama şampiyona hazırlıklarına aylar öncesinden başlıyoruz. Günlük ortalama 4-5 saat çalışıyoruz. Bir idmanda 60-70 ton kaldır indir yapıyoruz, her idmanda 3-4 litre ter döküyoruz. Şampiyonaya gelinceye kadar bunlar binleri buluyor. Hedef ne; bayrağımızı zirveye çektirmek, marşımızı dinletmek” ifadelerini kullandı. 

Bir madalya binbir emek! Rıza Kayaalp en tepede olmanın sırrını anlattı

EVLİ, MUTLU, ÇOCUKLU

Rıza Kayaalp, evlendikten ve çocuğu olduktan sonra kendisini daha da sorumlu hissettiğini söylüyor. Çocukluğunun güreş kamplarında geçtiğini söyleyen Kayaalp, “Evime artık daha fazla zaman ayırmak zorundayım. Zaten düzenli bir hayatım vardı, şimdi daha da düzenli oldu. Kızım Ay Vera ile vakit geçirmek bütün yorgunluğumu alıp götürüyor. Minderde bir tek kızım benim sırtımı yere getiriyor. O benim neşe kaynağım” ifadelerini kullandı. 

NAİM’İ GEÇEN TEK İSİM

Rıza Kayaalp, Avrupa, dünya ve olimpiyat oyunlarında büyükler kategorisinde 25 madalya ile cumhuriyet tarihinin en fazla madalya kazanan sporcusu durumunda. Uluslar arası organizasyonlarda ise Kayaalp’in madalya sayısı 64. Efsane halterci Naim Süleymanoğlu’nun Bulgaristan adına kazandığı madalyalarla birlikte bu kategorilerde 21 madalyası bulunuyor. 

GENÇLERE TAVSİYELER

Şampiyon Rıza Kayaalp, kendisini örnek alan sporculara tavsiyelerde bulundu. Başarının yolunun çok çalışmaktan geçtiğini söyleyen başarılı sporcu “Öncelikle şuna inanan biriyim. Her insanın bir yeteneği vardır ve o doğrultuda bıkmadan usanmadan çalışmaları gerekir. Hedeflerinin her zaman şampiyonluk olması lazım. Kendi karakterlerini hiçbir zaman bozmasınlar. Yapacakları işlere öncelik vermeleri şart. Gezmek, eğlenmek ikinci planda olmalı” dedi. 

Bir madalya binbir emek! Rıza Kayaalp en tepede olmanın sırrını anlattı

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

‘Yılın sporcusu’ seçildiği için çok mutlu ve gururlu olduğunu söyleyen Rıza Kayaalp “Türkiye gazetesi okuyucularına ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Yeni yılın bütün ülkemize, iyilikler, güzellikler, başarılar ve mutluluklar getirmesini diliyorum. Beni ben yapan bu ülkeye büyük bir vefa borcum var. Bu yüzden de bu yaşıma kadar durmadan çalıştım. Milletimizi gururlandıracak başarılar elde etmek için çalışmaya da devam edeceğim” dedi. 

 

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...