Minderin efendisi! Yılın Oscarları kürsüsünde zirve Rıza Kayaalp'ın

- Güncelleme:
Minderin efendisi! Yılın Oscarları kürsüsünde zirve Rıza Kayaalp'ın

Spor Haberleri

Millî güreşçimiz 2022’deki başarılarıyla beş dünya şampiyonluğu, 11 defa Avrupa şampiyonluğu elde eden ilk Türk güreşçi unvanının sahibi oldu

Rıza Kayaalp kariyerinin en muhteşem yıllarından birini geride bıraktı ve Türkiye gazetesinin Oscar’larında bir numarayı hak etti. Tokyo’da düzenlenen Olimpiyat Oyunlarında bronz madalya kazanan millî güreşçimiz, 2022’de koleksiyonuna daha önce sahip olduğu dünya ve Avrupa şampiyonluğu madalyalarını da ekledi. Minderleri titreten başarılı sporcumuz yıla İtalya’daki prestiji yüksek Matteo Pellicone Güreş Turnuvası’nda birinci olarak başladı.

GREKOROMEN KRALI

Budapeşte’de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 130 kilo finalinde Rus asıllı İtalyan Danila Sotnikov’u yenen Kayaalp, kariyerindeki 11’inci Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Sırbistan’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda da göğsümüzü kabartan millî sporcu, grekoromen stil 130 kiloda altın madalyanın sahibi oldu. Kayaalp böylece beşinci defa dünya şampiyonluğu, 11 defa Avrupa şampiyonluğu elde eden ilk Türk güreşçi unvanının da sahibi oldu.

Minderin efendisi! Yılın Oscarları kürsüsünde zirve Rıza Kayaalp'ın

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...