Suudi spiker Arjantin - Suudi Arabistan maçını anlatırken fenalık geçirdi! Tarihi galibiyet, unutulmaz anlatım

Düzenleyen:
- Güncelleme:

SPOR Haberleri

Dünya Kupası'na 36 maçlık yenilmezlik serisiyle gelen Arjantin'i 1-0 geriye düştüğü maçta 1-2 mağlup ederek Dünya Kupası tarihinin en büyük sürprizine imza atan Suudi Arabistan'ı bu tarihi zaferini Suudi Arabistan televizyonunda anlatan spikerin 2. golden sonra kendini kaybetmesi sosyal medyayı salladı.

Suudi Arabistan'ın 2022 FIFA Dünya Kupası'nda şampiyonluk favorisi Arjantin'i dize getirmesi dünya gündemine girdi! Bugüne kadar katıldığı Dünya Kupaları'nda ilk maçlarda hep fark yiyen ve gol dahi atamayan Suudi Arabistan, C Grubu'ndaki ilk maçında Arjantin'i 2-1 mağlup etti.

Fransız teknik direktör Herve Renard yönetimindeki Suudiler, 1-0 geriye düştüğü maçın 2. yarısında Dünya Kupası tarihine geçen bir galibyete imza atarken maçı Suudi Arabistan yayınında anlatan spikerin sevinci de görülmeye değer. 

Suudi spiker Arjantin - Suudi Arabistan maçını anlatırken fenalık geçirdi! Tarihi galibiyet, unutulmaz anlatım

HERVE RENARD YİNE BAŞARDI

Dünya Kupası'na 36 maçlık yenilmezlik serisiyle gelen Arjantin, bu şok skorla İtalya'nın 37 maçlık rekoruna ortak olma şansını kaçırdı. Suudi Arabistan Teknik Direktörü Herve Renard ise tarihi zaferde ön plana çıkan isim oldu.

54 yaşındaki teknik adam Zambiya'ya 2012'de, Fildişi Sahili'ne de 2015 yılında Afrika Uluslar Kupası'nı kazandırmıştı. Renard böylece iki farklı ülkeyle bu kupayı kazanan ilk teknik adam olarak tarihe geçti.

Fas'ın başında Rusya 2018'de yer alan Herve Renard, Fas'ın 30'u yılı geçen Dünya Kupası hasretine son vermişti. Renard, Suudi Arabistan ile 2019'da Körfez Kupası finaline ulaştı, ancak Bahreyn'e karşı kaybetti.

 Suudi spiker Arjantin - Suudi Arabistan maçını anlatırken fenalık geçirdi! Tarihi galibiyet, unutulmaz anlatım

Herve Renard sağda, beyaz gömlekli

TANGOCULAR RÜYADA GÖRSE İNANMAZDI

Arjantin'in 2022 FIFA Dünya Kupası'na yenilgiyle başlaması, futbol tutkusuyla ünlü Arjantin halkını hayal kırıklığına uğrattı.

Arjantin'de halk, yerel saat ile sabah 07.00'da başlayan maç için ekranlara kilitlendi.

Arjantin'in Dünya Kupası'ndaki ilk maçını izlemek için okulların giriş saatini değiştirdiği, pastanelerin normalden daha erken çalışmaya başladığı, bazı kentlerde maç saatinde devlet kurumlarında izin verildiği ve taksicilerin direksiyon başından takip ettiği ilk karşılaşmanın sonucu halkı üzdü.

Suudi spiker Arjantin - Suudi Arabistan maçını anlatırken fenalık geçirdi! Tarihi galibiyet, unutulmaz anlatım

DEV EKRANLARDAN HEZİMETİ İZLEDİLER

Arjantin'in Suudi Arabistan ile karşılaştığı maç sabahın erken saatlerine denk gelmesine rağmen ülkenin başkenti Buenos Aires'te yüzlerce kişi bir parkta bulunan dev ekranda ülkelerine destek olmak için toplandı.

Her yaştan Arjantinlinin milli takımı desteklemek için bir araya geldiği maçta yıldız futbolcu Lionel Messi'nin erken bulduğu gol herkesi sevindirdi.

Maçta üstünlüğü koruyamayan milli takımlarının Suudi Arabistan'a 2-1 yenilmesi, futbol tutkunu Arjantinlilerin kazanmayı kesin gördükleri maçta şaşkınlığa ve hayal kırıklığına uğramalarına neden oldu.

https://twitter.com/SaudiNT_EN/status/1594968944313597953/photo/1

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...