Messi'li Arjantin'e Suudi Arabistan şoku! Dünya Kupası'nda tarihi zafer

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Messi'li Arjantin'e Suudi Arabistan şoku! Dünya Kupası'nda tarihi zafer

SPOR Haberleri

2022 FIFA Dünya Kupası C Grubu ilk maçında yıldızlar topluluğu Arjantin ile Suudi Arabistan karşılaştı. İlk yarıda 1-0 öne geçen Arjantin, ikinci yarıda kalesinde gördüğü gollerle maçtan 2-1 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla Arjantin'in 36 maçlık yenilmezlik serisi sona ererken, karşılaşmaya ofsayt gerekçesiyle iptal edilen 3 gol damga vurdu.

Son daika Dünya Kupası haberi: 2022 Dünya Kupası C Grubu ilk maçında Suudi Arabistan ile yıldızlar topluluğu Arjantin karşılaştı. Arjantin'in 1-0 öne geçtiği maçtan Suudi Arabistan 2-1 galip ayrıldı. Karşılaşma nefesleri keserken, mücadeleye Arjantin'in ilk yarıda ofsayt nedeniyle sayılmayan 3 golü damga vurdu.

3 GOLE OFSAYT ENGELİ

İki takım, Lusail Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Slavko Vincic’in düdük çaldığı karşılaşmanın henüz başında Arjantin, 10. dakikada Messi’nin penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. Baskılı oyununu sürdüren Arjantin’in ilk yarıda bulduğu 3 gol ise ofsayt nedeniyle geçerli sayılmadı.

Messi'li Arjantin'e Suudi Arabistan şoku! Dünya Kupası'nda tarihi zafer

SUUDİ ARABİSTAN'DAN SÜRPRİZ GALİBİYET

Müsabakanın ikinci yarısına ise adeta Suudi Arabistan’ın golüyle başlandı. Suudiler, 48. dakikada Saleh Al Shehri ile beraberliği yakaladı. Bu dakikalarda rakibi üzerine çok adamla yüklenen Suudi Arabistan, 53’te Salem Al Dawsari ile 2-1’i yakaladı.

Bu dakikadan sonra maçın geri kalanında topa sahip olan ve hücumda etkisini hissettiren takım Arjantin’di. Fakat yoğun baskıya rağmen Suudi savunması disiplini elden bırakmadı.

Messili Arjantin, gereken golü bulamayınca Suudi Arabistan, müsabakayı 2-1 kazanarak sürpriz bir galibiyete imza attı.

Messi'li Arjantin'e Suudi Arabistan şoku! Dünya Kupası'nda tarihi zafer

36 MAÇLIK 'YENİLMEZLİK' SERİSİ SONA ERDİ

Arjantin'in 36 maçtır süren yenilmezlik serisi Suudi Arabistan karşısında sona erdi. Milli Takımlar arasında en yüksek ikinci seriyi yakalayan Arjantin, bu yenilgiyle birlikte İtalya'nın 37 maçlık yenilmezlik serisini yakalama şansını kaybetti.

Suudi Arabistan bu sonuçla puanını 3'e çıkardı. Arjantin ise ilk maçında puanla tanışamadı.

Grubun ikinci maçında Arjantin, Meksika ile karşılaşacak. Suudi Arabistan ise Polonya karşı karşıya gelecek.

Messi'li Arjantin'e Suudi Arabistan şoku! Dünya Kupası'nda tarihi zafer

KATAR'DA MESSİ COŞKUSU

Karşılaşmanın oynandığı Lusail Stadı'nın çevresi, mücadele öncesinde renkli görüntülere sahne oldu.

Arjantinli ve Suudi Arabistanlı taraftarlar, takımlarını desteklemek için karşılaşmanın başlamasından saatler önce stat etrafında toplandı.

Arjantinli taraftarların büyük bölümünün üzerinde Messi formaları bulunurken, büyük boyutta Messi pankartları da dikkati çekti. Ülkenin futbol efsanesi Maradona da bu karşılaşma öncesinde unutulmadı. Maradona posterleri de Arjantinli taraftarların ellerinde yükseldi.

Katar'ın komşusu olan Suudi Arabistan'dan da karşılaşmayı izlemeye çok sayıda taraftar geldi. Suudi taraftarlar, statta sayı olarak da Arjantinli taraftarların önünde yer aldı.

Stat etrafında güvenliği sağlamak için atlı polisler de görev yaptı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...