Volkswagen yöneticisinden Elon Musk’ı kızdıracak sözler: Tesla’yı geçeceğiz

Düzenleyen: / Kaynak: DailyMail
Volkswagen yöneticisinden Elon Musk’ı kızdıracak sözler: Tesla’yı geçeceğiz

T-Otomobil Haberleri  / DailyMail

Otomobil devi Volkswagen Grubu'nun yönetim kurulu başkanı Herbert Diess, şirketinin 2025 yılına kadar Tesla'yı geçeceğini ileri sürdü. Diess, Tesla'nın biri Austin, Teksas'ta, diğeri Almanya'nın Grünheide kentinde olmak üzere iki büyük fabrikayı büyütmeye çalışırken zayıflayacağını söyledi. Volkswagen’in tam kapasite ile çalışarak liderliği ele geçireceğini belirtti.

İddialı açıklama, Volkswagen Grubu'nun şu anki yönetim kurulu başkanı Herbert Diess tarafından VW'nin Almanya'nın Wolfsburg kentindeki genel merkezinde yapılan bir toplantıda yapıldı. Diess, "Elon, Austin ve Grünheide'de son derece karmaşık iki fabrikayı aynı anda hızlandırmalı ve Şanghay'daki üretimi genişletmeli. Financial Times'ın aktardığı gibi, Salı günü çalışanlarına yaptığı açıklamada bu ona güce mâl olacak. Bu fırsatı değerlendirmeli ve çabucak yakalamalıyız, 2025'e kadar lider olabiliriz." dedi. 

Son açıklaması ile dikkat çeken Diess, bir süredir Tesla'ya odaklanıyordu. Bu yılın başlarında VW'nin 2025 yılına kadar rakibinden daha fazla elektrikli araç satabileceğini söyledi. Otomobil devinin yöneticisi şirketin 'her zamankinden daha fazla kazandığını' ve en büyük pazarları olan Almanya ve Çin'de elektrikli otomobil üretimini artırdığını ifade etti.

Volkswagen, 2021'de dünya çapında 452 bin 900 EV (elektrikli araç) sattı, Tesla ise 930 bin 422 adet elektrikli otomobil satmayı başardı. VW, elektrikli otomobil şirketleri söz konusu olduğunda dördüncü, en büyük EV şirketlerinde ise beşinci sırada yer alıyor. Ancak Diess satış sayısına bakmıyor, Tesla'nın üretimi hızlandırırken kendisine bir çukur kazacağını ileri sürüyor. 

MUSK, TESLA FABRİKALARINA 'PARA FIRINI' DEDİ

İngiltere kaynaklı saygın iş dünyası gazetelerinden Financial Times, Tesla'nın her iki fabrikasının da parça bulmak ve üretimi hızlandırmak için mücadele ettiğini iddia etmişti. Tesla şirketinin CEO'su milyarder iş insanı Elon Musk, yeni otomobil fabrikalarının tedarik zinciri sorunları ve pil kıtlığı nedeniyle 'milyarlarca dolar kaybettiğini' bile söyledi. Gündeme bomba gibi düşen açıklamasında milyarder girişimci Musk, YouTube'daki bir röportajda şu ifadeleri kullandı: "Bu fabrika şu anda çılgınca para kaybediyor. Çok az sayıda arabaya karşı bu fabrikadan çok daha fazla araba kullanmalıyız. Hem Berlin hem de Austin fabrikaları şu anda devasa 'para fırınları'. Bu gerçekten devasa bir kükreme sesi gibi, yani yanan paranın sesi gibi" dedi. 

Diess ve Musk, elektrikli araç yarışının dışında iki arkadaş ancak Alman yönetici, Tesla'yı sürekli olarak VW'nin en büyük rakibi olarak görüyor. Salı günü yapılan toplantıda da Diess, VW'nin Almanya'nın Zwickau kentindeki elektrik santralini hızlandırmasını, elektrikli EV üreticisine karşı silahı olarak görüyor. VW'nin fabrikası tam kapasiteyle çalıştığına göre, Diess'e göre, Tesla ile arasındaki farkı kapatacak ve rakibinin daha da büyümesine izin vermeyecek. Ancak Musk, rekabetten rahatsız görünmüyor. 21 Haziran'da bir Bloomberg etkinliğinde konuşan Musk, "Gerçekten diğer rakipleri düşünmüyoruz. Arabalarımıza talep son derece yüksek ve bekleme listesi uzun. Üretim kapasitemizi insanca mümkün olan en hızlı şekilde artırıyoruz." demişti. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: DailyMail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...