FBI operasyonu: Kötü amaçlı Rus yazılımı çökertildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
FBI operasyonu: Kötü amaçlı Rus yazılımı çökertildi

TEKNOLOJİ Haberleri

FBI, Turla adı verilen grubun oluşturduğu ve 50 ülkede etkili olan Snake adlı kötü amaçlı Rus yazılımı devre dışı bıraktı. Hassas bilgileri çalmak için oluşturulan yazılım, onlarca ülkenin önemli kuruluşunu hedef alıyordu.

Turla adı verilen bilgisayar korsanı grup tarafından oluşturulan Snake isimli kötü amaçlı Rus yazılımı devre dışı bırakıldı. Snake adlı yazılım 20 yıldır 50 ülkede Rus hükümetini ilgilendiren kurum, kuruluş ve kişileri hedef alıyordu. Turla'nın hedefinde özellikle NASA üyesi hükümetler ve dünyada etkin olan ünlü gazeteciler vardı.

FBI, OPERASYONA "MEDUSA" KOD ADINI VERDİ

Amerika Birleşik Devleti Adalet Bakanlığı tarafından onaylı operasyona MEDUSA kod adı verildi. FBI, PERSEUS adını verdikleri bir yazılım geliştirdi. FBI tarafından geliştirilen PERSEUS sayesinde Snake yazılımı etkili olduğu bilgisayarı etkilemeden kendi kendini devre dışı bırakma özelliğine sahip oldu.

ABD Adalet Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre Snake yazılımı, kullanıcı adları ve parolaları gibi hesap doğrulama bilgilerini çalan tüm kodlarını kaydetti. Bu nedenle bilgisayar korsanları, tekrar erişmeleri konusunda daha önceki mağdurlar için uyarı yaptı.

Rusya, siber casusluk operasyonları yürüttüğünü kabul etmiyor. Fakat FBI ve birlikte çalıştıkları ortaklarının Rusya'nın casusluk operasyonu yürüttüğü konusunda şüphesi yok. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanlığı'ndan Başsavcı Merrick Garlard konuyla ilgili şu sözleri dile getirdi:

"Rus rejiminin ABD ve müttefiklerimizin güvenliğini baltalamaya yönelik istikrarsızlaştırıcı çabalarına karşı toplu savunmamızı güçlendirmeye devam edeceğiz."

Öte yandan FBI daha önce de Rusya'nın askeri işgaline karşı sessiz kalmak zorunda olan kişileri hedef almak için Facebook, Google ve Twitter'da reklam kampanyası başlatmıştı. Bu reklamlar sadece Rusya Büyükelçiliği etrafında görünüyordu. Reklamda ise şu sözler yer alıyordu:

"Halkın FBI’a verdiği bilgiler, tehditlerle mücadelede en etkili araçtır. FBI’a yardımcı olabilecek bilgileriniz varsa, lütfen bizimle iletişime geçin."

(DigitalTrends)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...