Wagner liderinden Rusya’ya anlamlı mesaj: Kuvvetlerimiz Bahmut’tan çekilirse…

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Wagner liderinden Rusya’ya anlamlı mesaj: Kuvvetlerimiz Bahmut’tan çekilirse…

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Wagner paralı gücünün lideri Yevgeny Prigozhin’in Moskova’daki askeri karar alıcılara yönelik isyankar konuşmaları devam ediyor. Wagner komutanının yayınladığı en son video mesaj yine gündeme bomba gibi düştü. Mühimmat sıkıntısını tekrar dile getiren Prigozhin’in kuvvetlerini geri çekmek konusunda yaptığı uyarıya Moskova’nın verdiği tepki ise çok sert oldu.

Rusya'nın Wagner paralı gücünün komutanı Yevgeny Prigozhin, Rus Savunma Bakanlığıyla uzun süredir devam eden bir kan davasına kilitlendi.

Prigozhin geçtiğimiz günlerde bir dizi duygusal açıklama yaptı.

Kalacaklarını söylemeden önce cephane sorunu nedeniyle kuvvetlerinin Ukrayna'daki Bahmut'tan çekileceğini duyurdu ve ardından tekrar ayrılabileceklerini önerdi.

WAGNER LİDERİ ŞİKAYETLERİNİ SIRALADI

Prigozhin en son veryansınını, Rusya'nın İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanya'sına karşı kazandığı zaferi Moskova'da Kızıl Meydan’daki geleneksel geçit töreniyle kutladığı zamana denk gelen küfürlü bir sesli mesajla iletti.

Prigozhin, "Dün, Bahmut'taki mevzilerimizi terk etmemizin anavatana ihanet olarak kabul edileceğini açıkça belirten bir savaş emri geldi. Bize verilen mesaj buydu” dedi.

Reuters Prigozhin'in "Ama mühimmat yoksa o zaman mevzilerimizi terk edip anavatan'a gerçekte kimin ihanet ettiğini soran olacağız. Görünüşe göre vatan'a ihanet eden bu emri imzalayan kişidir” şeklindeki sözlerini aktardı.

Wagner liderinden Rusya’ya anlamlı mesaj: Kuvvetlerimiz Bahmut’tan çekilirse…

“EĞER ÇEKİLİRSEK UKRAYNA ROSTOV'A KADAR İLERLER”

Prigozhin, kuvvetlerinin Bahmut'ta kalacağını ve cephanelerini "birkaç gün daha" almaları konusunda ısrar edeceklerini söyledi.

Wagner lideri daha önce savunma bakanlığını Wagner güçlerini kasten cephanesiz bırakmakla suçlamıştı.

Bakanlık, tüm savaş birimlerinin ihtiyaç duydukları şeye sahip olmasını sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

Prigozhin ise "İstediğimizin sadece %10'unu verdiler. Kandırıldık" dedi.

Prigozhin daha önce Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'u küçümsedi, ancak Başkan Vladimir Putin'e yönelik her türlü kişisel eleştiriden kaçınmayı tercih ediyor.

Kaynak: Reuters

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...