Rusya Zafer Bayramı'nda Ukrayna'ya Saldırdı: 25 Füze Ateşlendi!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya Zafer Bayramı'nda Ukrayna'ya Saldırdı: 25 Füze Ateşlendi!

DÜNYA Haberleri

Rus kuvvetleri Ukrayna’nın karşı saldırı başlatmayı planladığı bu günlerde saldırılarını daha da yoğunlaştırdı. Ukrayna’nın askeri gardını düşürmeye çalışan Rusya, Hazar Denizi bölgesinden 20’den fazla seyir füzesi ateşledi. Ukrayna tarafı “saldırganın planları başarısız oldu” açıklamasını yaptı.

Rusya, 1945'te Nazi Almanyası’na karşı aldığı galibiyetin yıldönümünü kutluyor.

Rusya, Ukrayna'da yaklaşık 15 aydır devam eden ve sona erme belirtisi göstermeyen savaşta öldürülen binlerce askerin yasını tuttuğundan, bu yılki “Zafer Bayramı” duygusal olarak daha da yüklü.

Reuters haber ajansı tarafından aktarılan bilgiye göre, bu önemli günde Rusya, Ukrayna'ya yeni bir saldırı başlattı ve Ukrayna'nın hava savunması, ateşlenen 25 füzeden 23'ünü imha etti.

FÜZELER HAZAR DENİZİ'NDEN ATEŞLENDİ

Mayıs ayındaki beşinci saldırı, Rusya'nın Mart ayının başından bu yana yaşanan durgunluğun ardından 10 gün önce başlattığı yenilenmiş bir hava harekatında şimdiye kadarki en büyük insansız hava aracı (İHA) saldırısını başlatmasından bir gün sonra gerçekleşti.

Kiev şehir askeri idaresi başkanı Serhiy Popko, "Cephede olduğu gibi saldırganın planları başarısız oldu" dedi.

Popko, Salı günü yapılan saldırının Hazar Denizi bölgesinden gelen seyir füzeleriyle gerçekleştirildiğini söyledi.

Rusya Zafer Bayramı'nda Ukrayna'ya Saldırdı: 25 Füze Ateşlendi!

KARŞI SALDIRI HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Ukrayna ordusu, Rus kuvvetlerinin doğudaki harabe şehri Bahmut'u ele geçirmek için son bir hamle yapmasını engelleme sözü verdi.

Ukrayna'nın önümüzdeki günlerde doğu ve güneydeki toprakları geri almak için bir karşı saldırı başlatması bekleniyor.

Kaynak: Reuters

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...