FBI uyardı: Yapay zeka ile oluşturulan görüntülerde artış var!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
FBI uyardı: Yapay zeka ile oluşturulan görüntülerde artış var!

TEKNOLOJİ Haberleri

Yapay zekanın gelişimi, insanlara birçok alanda yardımcı oluyor. Fakat aynı zamanda da kötüye kullanım nedeniyle de bazı sorunları beraberinde getiriyor. FBI da konuyla ilgili açıklama yaparak yapay zeka ile oluşturulan sahte görüntülere karşı uyarıda bulundu.

Yapay zeka özellikle ChatGPT'nin geliştirilmesiyle ön plana çıktı. Yapay zeka destekli sohbet robotları ve tüm diğer hizmetler, birçok meslek grubuna işlerini yaparken yardımcı oluyor. Tüm bunların yanında ek olarak yapay zekanın kötüye kullanım şekli birçok insan için de risk oluşturuyor. Yapay zeka sayesinde oluşturulan görüntüler, sahte olmasına rağmen oldukça gerçekçi oldukları için risk oluşturuyor.

FBI, YAPAY ZEKAYLA OLUŞTURULAN SAHTE GÖRÜNTÜLERE KARŞI UYARDI

Yapay zekanın gelişmesi ve popülerlik kazanmasıyla bir insanın hiç bulunmadığı bir haliyle görüntülerini oluşturmak da kolay hale geldi. Bu teknolojiyle oluşturulan müstehcen içerikli görüntüler bir de tehdit unsuru oldu.

Özellikle son zamanlarda artan yapay zekayı kötüye kullanım şekli tehlikeli hale gelmeye başladı. FBI da bu konu hakkında açıklama yaparak konuyla ilgili uyarılar yaptı. FBI'ın konuyla ilgili açıklaması ise şu şekilde:

"FBI, Nisan 2023 itibarıyla sosyal medya platformlarında veya web gönderilerinde yayınlanan ve yapay zekayla oluşturulan, kötü niyetli aktöre istek üzerine sağlanan veya görüntülü sohbetler sırasında yakalanan sahte görüntülerin veya videoların kullanıldığını bildiren taciz mağdurlarında bir artış gözlemledi."

"Yakın tarihli mağdur bildirimlerine göre, kötü niyetli aktörler fon sağlanmazsa görüntüleri veya videoları aile üyeleri veya sosyal medya arkadaşlarıyla paylaşmakla tehdit ettiler ya da mağdurun gerçekten müstehcen fotoğraf veya video göndermesini talep ettiler."

FBI bu tarz durumları engellemek adına her sosyal medya kullanıcısının içeriklerinde kontrollü olması gerektiğini belirtti. Öte yandan bu tarz bir sorun yaşayan sosyal medya kullanıcısının direkt olarak kendileriyle iletişime geçmesi gerektiğini de açıkladı.

(Ars Technica)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...