Google yapay zeka destekli arama, beklentileri karşılayamadı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Google yapay zeka destekli arama, beklentileri karşılayamadı

TEKNOLOJİ Haberleri

ChatGPT'nin gelişimi, tüm dünyada popüler hale geldi. Google da kendi arama motorunun etkinliğini devam ettirmek için yapay zeka desteği ekledi. Fakat yapay zeka destekli Google Arama, ilk deneyimlere göre beklentileri karşılayamadı.

ChatGPT'nin gelişimi ve popülerliği tüm dünyada yankı uyandırdı. Kullanıcı sayısı her geçen gün artan yapay zeka destekli sohbet robotunun birçok rakibi çıktı. Google da OpenAI ile rekabet eden şirketler arasında yerini aldı.

İlk olarak kendi yapay zeka modeli Bard'ı sunan şirket, daha sonra da Google Arama'ya yapay zeka desteği ekledi. Fakat Gizchina tarafından yayınlanan habere göre yapay zeka destekli Google Arama, beklentileri karşılamaya yetmedi.

YAPAY ZEKA DESTEKLİ GOOGLE ARAMA, YAVAŞ VE UZUN SONUÇLAR VERİYOR

Google'ın yapay zeka destekli aramasıyla ilgili yapılan en çok sorun, oldukça yavaş sonuçlar vermesi oldu. Yapay zeka destekli sohbet robotları genel olarak oldukça yavaş sonuçlar veriyor. Fakat belirtilenlere göre Google kısmında bu sorun çok daha fazla ön plana çıkıyor.

Google ile ilgili şikayet edilen bir diğer sorun ise uzun cevaplar vermesi oldu. Çünkü bazı kullanıcılar, cevabı bekledikten sonra uzun yerine kısa ve net cevaplar almayı tercih ediyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Google normal arama kısmında web sitelerinden aldığı cevaplarla zaten kısa ve net cevaplar verebiliyor. Bu nedenle yapay zeka destekli aramada neden uzun cevapları verdiği bilinmiyor.

Teknoloji devinin yakın zaman önce sunduğu sohbet robotu Bard için de birçok şikayet gelmişti. Firma, Bard'ın test aşamasında olduğunu belirterek ilerleyen dönemde değişiklik olacağını açıklamıştı. Arama için şimdilik resmi bir açıklama gelmese de geliştirilmesi muhtemel görünüyor.

(Gizchina)

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...