Teknoloji şirketleri, çalışanlarının yapay zeka kullanmasını neden yasaklıyor? İşte cevabı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Teknoloji şirketleri, çalışanlarının yapay zeka kullanmasını neden yasaklıyor? İşte cevabı

TEKNOLOJİ Haberleri

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, insanlara yardımcı olmasıyla ön plana çıktı. Fakat zaman geçtikte bazı alanlar için yapay zekanın faydadan çok zarar verdiği belli oldu. Teknoloji şirketleri bunun üzerinde kısıtlama getirerek çalışanlarının yapay zeka modellerini kullanmasını yasakladı.

Yapay zeka destekli sohbet robotları, son dönemde popüler hale geldi. Bunun en büyük nedeni ise insanlara işlerinde destek olması oldu. Hatta bu destek o kadar yüksek boyutlara ulaştı ki uzmanlar, yapay zekanın ilerleyen yıllarda insanların işini elinden alacağını düşünüyor. 

Yapay zekanın babası olarak gösterilen Geoffrey Hinton, kısa süre önce yaptığı açıklamada son gelişmelerden bahsederek teknolojiye özellikle de yapay zekaya yaptığı katkılardan dolayı tüm dünyadan özür diledi.

Elon Musk ve Steve Wozniak gibi teknoloji dünyasının öncü isimleri ise eş zamanlı olarak yaptıkları açıklamalarla yapay zeka araştırmalarına ara verilmesi çağrısında bulundu.

TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ,YAPAY ZEKANIN YETERİNCE "GÜVENLİ" OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYOR

Dünyadaki herkes gibi teknoloji şirketlerinin çalışanları da yapay zekadan destek almaya başladı. Fakat burada bazı işler değişti. Samsung hemen ardından da Apple, çalışanlarının ChatGPT kullanmasını yasakladı.

Çünkü belirtmek gerekiyor ki ChatGPT'yi geliştiren şirket OpenAI, Microsoft ile ortaklığa sahip. Samsung ve Apple'ın çalışanlarının ChatGPT'yi kullanması ve yapay zekada hassas bilgilere yer vermesi rekabet açısından tehlikeli sonuçlara yol açabilir.

OpenAI yakın zamanda ChatGPT'ye ek gizlilik seçenekleri ekledi. Kullanıcılar, sohbet geçmişlerini kapatabiliyor. Fakat bu özellik yine de ChatGPT'yi yüzde 100 güvenli hale getirmiyor. Öte yandan OpenAI, 'kötüye kullanımı engellemek için' hala sohbetleri izlediğini kabul ediyor. Bu durum güvenlik ve gizlilik açısından büyük teknoloji şirketlerinin işleyişi için risk oluşturuyor.

Samsung ve Apple, çalışanlarının ChatGPT kullanmasını yasaklasa da bununla ilgili bazı çalışmalara başladı. İki şirket de sadece şirket içinde çalışanlarının kullanılabileceği yapay zeka modellerini geliştirmek için çalışıyor.

(Slash Gear)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...