Merakla beklenen ChatGPT Plus'ın Türkiye fiyatı hayal kırıklığına neden oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Merakla beklenen ChatGPT Plus'ın Türkiye fiyatı hayal kırıklığına neden oldu

TEKNOLOJİ Haberleri

OpenAI şirketi tarafından Kasım ayında piyasaya sürülen yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT, Türkiye'deki kullanıcılar için erişime açıldı. ChatGPT'nin Türkiye fiyatı da belli oldu.

Yapay zeka şirketi OpenAI'in Kasım 2022'de kullanıma açtığı ChatGPT isimli sohbet robotu, sadece bir haftada 1 milyon kullanıcıya ulaşarak rekor kırmıştı. İnsan benzeri bir dille soruları cevaplayan ve hem bir arama motoru hem de bir sohbet robotu olarak hizmet veren ChatGPT'nin hızlı yükselişi teknoloji şirketlerini bu alanda yatırım yapmaya yöneltmişti.

Şimdi ChatGPT, Türkiye dahil birçok ülkede mobil uygulamasını iOS'ta erişime açtı. Yani artık ChatGPT'yi App Store üzerinden indirebilir ve ücretsiz ya da ücretli sürümünü Türkçe olarak kullanabilirsiniz. Öte yandan, ChatGPT'nin iOS uygulamasının erişime açılmasıyla ücretli versiyonu olan ChatGPT Plus'ın da fiyatı ortaya çıktı.

CHATGPT PLUS NEDİR, NE İŞE YARAR?

ChatGPT Plus nedir? ChatGPT Plus'ı, sohbet robotunun ücretsiz versiyonunun daha gelişmiş sürümü olarak tanımlayabiliriz. Birçok platformda olduğu gibi ücretli abonelikler, ücretsiz hizmetlerden daha fazla ayrıcalığa sahiptir. ChatGPT Plus da, ücretsiz sürümüden farklı olarak şu ayrıcalıkları barındırır:

•    Arama sorgularından daha hızlı sonuç verir.

•    Kullanıcının alışkanlıklarını analiz eden ChatGPT Plus, kişiye özel tavsiyelerde bulunur.

•    Kreatiflik: Örneğin, ChatGPT Plus'ta sohbet robotundan bir şiir yazmasını istediğinizde size daha kreatif ve özgün bir şiir yazacaktır.

•    İş toplantılarının özetini çıkarmak gibi 'profesyonel analiz'ler yapar.

•   ChatGPT Plus, kişinin alışkanlıklarını ve özelliklerini analiz ederek kişiye özel eğitim ve öğrenim planı oluşturur. Örneğin, yeni bir dil öğrenmesini tavsiye edebilir ya da bir spor üyeliği konusunda tavsiyede bulunabilir. 

CHATGPT PLUS TÜRKİYE FİYATI 499 TL 

Şimdi, gelelim ChatGPT Plus'ın Türkiye fiyatına... Dünya genelinde birçok ülkede 20 ABD Doları olan ücretli ChatGPT aylık aboneliğinin Türkiye fiyatının 499 TL olduğu ortaya çıktı. 499 TL'nin güncel döviz kurundaki karşılığı 24 dolar ediyor, yani Türkiye'deki iOS kullanıcıları ChatGPT'ye dünya genelinden 4 dolar daha fazla ücret ödeyecek. Bunun nedeni ise Apple'ın App Store'daki uygulamalardan yüzde 30 komisyon ücreti alması. 

Öte yandan, Türkiye'de erişime açılan ChatGPT'nin iOS uygulaması gibi Android uygulamasının da yakında Google Play Store'da erişime sunulacağı açıklandı. Ancak herhangi bir tarih belirtilmedi.

(Kaynak: Türkiye Gazetesi)

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...