Yerli motorla şov yaptı! AKSUNGUR İHA alçaktan uçtu, izleyenler hayran kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Teknoloji Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

TUSAŞ'ın yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği AKSUNGUR İHA (insansız hava aracı), Eskişehir'de alçak uçuş yaptı. Türkiye'nin önde gelen milli İHA'larından olan AKSUNGUR'un yerli motor TEI-PD170 ile havalandığı açıklandı.

AKSUNGUR İHA, başta ANKA platformu ve diğer insansız hava araçlarının güç ihtiyacı için Eskişehir’de üretilen yerli ve milli turbodizel havacılık motoru TEI-PD170 ile uçuşlarına devam ediyor. TUSAŞ Motor Sanayi (TEİ) tarafından üretilen milli motor TEI-PD170 ile göğe çıkan AKSUNGUR İHA, alçaktan uçarak gösteri yaptı.

Geçtiğimiz eylül ayında TEI-PD170 ile havalanan AKSUNGUR, 35 saatlik uçuşla rekor kırmıştı. Dün ise öğle saatlerinde Eskişehir TEİ Yerleşkesi’nden havalanan AKSUNGUR, alçaktan gösteri uçuşu yaptı.

Görenleri gururlandıran, Türk Havacılık Sektörü için bir mihenk taşı olan ve kendisi gibi yerli üretim olan TEI-PD170 motoru ile havalanan AKSUNGUR, vatandaşların cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.

AKSUNGUR İHA ÖZELLİKLERİ NELER?

TUSAŞ'ın resmi internet sitesindeki açıklamasına göre, yüksek faydalı yük kapasiteli İHA kesintisiz çok rollü istihbarat, gözetleme, keşif ve taarruz görevleri için ANKA-AKSUNGUR İHA Sistemi; gündüz/gece istihbarat, gözetleme, keşif ve taarruz görevlerini EO/IR, SAR ve SIGINT faydalı yükleri ve çeşitli havadan yere silahlarla icra eden orta irtifa uzun havada kalışlı bir insansız hava aracı sistemidir. 

AKSUNGUR 25000 ft’e kadar uzun süreli operasyonlara imkan veren iki adet çift turboşarjlı dizel motoruna sahip. 

50 saat havada kalabilen ve 750 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesine sahip AKSUNGUR, ANKA'nın gelişmiş ve daha büyük versiyonudur. İnsansız hava aracı, hassas güdüm kiti ve minyatür bomba taşıyabilmesi sayesinde ise F-16 uçaklarının yükünü hafifletiyor.

Bu arada, üretim ve tasarım aşaması sadece 18 ayda tamamlandı. Bu başarının en büyük sebebi ise, AKSUNGUR'u geliştiren ekibin ANKA İHA'daki tecrübesini kullanması.

İstihbarat görevlerinde de kullanılan AKSUNGUR, doğal afetlerde ise havadan baz istasyonu hizmeti verebiliyor. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...