PKK silah bırakmalı

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
PKK silah bırakmalı

Politika Haberleri  / İHA

Düşünceleri yüzünden terör örgütü PKK'nın ölüm listesine aldığı Kürt kökenli siyasetçi Kemal Burkay, "Çözüm için PKK'nın tek taraflı silahı bırakmalı" dedi



31 yıllık sürgün hayatının ardından 6 ay önce yurda dönen Kürt yazar ve şair Kemal Burkay, tekrar siyasete döndü. Hak ve Özgürlükler Partisi nbsp; (HAK-PAR) Kadıköy ilçe teşkilatında düzenlenen törenle Kemal Burkay yeni partisine üye olurken kendisine HAK-PAR Genel Başkanı Bayram Bozyel tarafından üyelik rozeti takılarak bir plaket verildi.

nbsp;Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Burkay, çözüm için PKK'nın tek taraflı silahı bırakması gerektiğini söyledi. Burkay, "Öcalan yakalanıp Türkiye'ye getirildikten sonra politikalarında 180 derecelik dönüş oldu. Partisi de bunu izledikten sonra Kürt hareketinin bir seçeneğe ihtiyacı vardı. Bu çok daha belirgin olarak ortaya çıkmıştı. O seçenek daha önce de vardı. Ama özellikle bu çok daha gerekli hale geldi. Hak-par işte böyle bir aşamada oluştu. Çok karanlık dönemden geçtik. Ve çok uzun sürdü. Toplum olarak çok büyük bedeller ödedik. Toplum bir şiddet sarmalına girdi. Bir bakıma şiddete tutsak olduk. Şimdi bundan çıkmaya çalışıyoruz.
Bir değişim süreci yaşıyoruz. Bu değişim süreci sancılı oluyor. Bu değişim statüko ve eski düzeni korumak isteyenlerle değişim isteyenler arasında yaşanıyor. Bu değişim süreci sancılı oluyor. Yaşadığımız bazı şoke edici olaylar vardı. Bu ülkede orgeneraller tutuklandı. Eskiden suçlu olan bir onbaşıya bile dokunamazdık. Şimdi suç işlediği varsayılan o şekilde itham edilen orgeneraller ve genelkurmay başkanı tutuklanıyor. Türkiye çok önemli bir değişimin içinde. Bizim demokratik bir anlayışa ihtiyacımız var. Siyasetin değişmesi gerekiyor.

Silahların bir an önce susmasını istiyoruz. Hatta PKK'nın tek yanlı silah bırakmasının çok yararlı olacağını inanıyoruz. Bu aşamadan sonra silahların çözebileceği bir şey yoktur. Bu ülkenin demokratikleşmesi lazım. Bir arada yaşayabiliriz. Parçalanma yanlısı değiliz" şeklinde konuştu.
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...