Ayine değil, bayrak açmaya gelmişler

Ayine değil, bayrak açmaya gelmişler

GÜNDEM Haberleri

Bu yıl özel izinle üçüncü kez ayine açılan Akdamar adasındaki Ermeni kilisesinde, Ermenistan'dan gelen bir grup fanatik bayrak açmaya kalktı.

nbsp;Van'daki Akdamar Kilisesi'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ermeni ayini sonrası sahne alan Agong Grubu'nun gösterisi sırasında açılan Ermenistan bayrağı kısa s üreli gerginliğe neden oldu.

##tgvideo## nbsp; nbsp; nbsp;

nbsp; Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen izin ile ilki 2010 yılında yapılan ayinin üçüncüsü sona erdi. Başpiskopos Kçajag Barsamyan tarafından yönetilen ve Türkiye Ermenileri Patrikliği Ruhani Meclisi Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan'ın da katı ldığı ayinin ardından Ermenistan'dan gelen Agong Grubu müzikli halk oyunları gösterisinde bulundu. G österi sırasında açılan Ermenistan bayrakları kısa süreli gerginliğe neden oldu.
nbsp;İsimlerini açıklamak istemeyen 2 Vanlı bayan, bayrak açanları ikaz etmelerine rağmen kimse dikkate almadı. Duruma tepki gösteren bayanlar, yaşanan durum karşısında atalarının kemiklerinin sızladığını söylediler. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...