Ümit Kocasakal, yeniden baro başkanı

- Güncelleme:
Ümit Kocasakal, yeniden baro başkanı

GÜNDEM Haberleri

Ümit Kocasakal, 12 bin 682 oyla ikinci kez İstanbul Barosu Başkanı seçildi. Metin Feyzioğlu da, aynı Kocasakal gibi yeniden Ankara Barosu Başkanı seçildi.

İstanbul Barosu başkanlık seçimi sonuçladı. Başkanlığa yeniden aday olan Ümit Kocasakal, 12 bin 682 oyla yeniden İstanbul Barosu Başkanı seçildi. nbsp;Eski baro başkanlarından Muammer Aydın, Filiz Kerestecioğlu ve Rıza Saka ile yarışan Kocasakal, böylece ikinci kez başkan seçilmiş oldu.

CEP TELEFONLARINA MESAJ YAĞMURU
İstanbul Barosu seçimleri için adayları bulunan 4 grup tarafından son bir haftadır üyelerin cep telefonuna gönderilen yüzlerce mesajla oy istendi. Dün itibarıyla Haliç Kongre Merkezi'nde başlayan İstanbul Barosu Genel Kurulu ve başkanlık seçimleri için, baroya kayıtlı 30 bin avukatın cep telefonuna, Çağdaş İlke Grubu, Hukukun Üstünlüğü Platformu ve Özgürlükçü, Katılımcı, Çağdaş Avukatlar Grubu tarafından yüzlerce mesaj gönderildi. Oylamanın bitmesine dakikalar kala, İstanbul Barosu'na kayıtlı avukatlara 4 grubun da telefon merkezlerinden SMS gönderilmesine devam edildi. Avukat Rıza Saka'nın aday olduğu Hukukun Üstünlüğü Platformu'ndan gönderilen mesajda, "Sayın meslektaşımız son iki saat. Değişim için bir oy da sen ver. Unutma sen yoksan her şey eksik. Değişim ancak sizinle mümkün" ifadeleri yer aldı. Avukat Filiz Kerestecioğlu'nun aday olduğu Özgürlükçü, Katılımcı, Çağdaş Avukatlar Grubu'nda gönderilen mesajda ise şöyle denildi: "Bizler kadın, bizler mesleğe yeni başlamış genç, bizler stajyer, bizler ücretli çalışan işçi ya da işsiz, bizler kamuda veya serbest çalışan avukat, yani oylar, bizlerin yüzde 99'unun baro başkan adayı Filiz Kerestecioğlu'na." nbsp;Bu arada Ümit Kocasakal ve Muammer Aydın olmak üzere iki adayı bulunan Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu tarafından, avukatlara gönderilen mesajlarda kimi zaman karışıklığın olduğu bildirildi. Aynı SMS hattının kullanıldığı gruptan, aday Muammer Aydın adına avukatlara gönderilen, Aydın'ı destekler nitelikteki ve organizasyonlardan haberdar eden mesajlara karşılık, aynı hattan yine Kocasakal adına gönderilen iletilerde ise "Bu toplantılar bize ve grubumuza ait değildir" ifadeleri kullanıldı. nbsp;

FEYZİOĞLU DA YENİDEN ANKARA BORA BAŞKANI nbsp;
Ankara Barosu'nun 62. Genel Kurulu'nda oy verme işlemi de sona erdi. Demokratik Sol Avukatlar Grubu adayı ve Ankara Barosu Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu, kullanılan oyların 4 bin 866'sını alarak yeniden baro başkanı seçildi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...