Tek lokmada iki lezzeti bir arada sunuyor: Zebra kek tarifi hem az malzemeli hem pratik

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tek lokmada iki lezzeti bir arada sunuyor: Zebra kek tarifi hem az malzemeli hem pratik

Yemek Haberleri

Çay saatlerinin vazgeçilmez tarifi olmaya aday zebra kek, tek lokmada iki lezzeti bir arada sunuyor. Görüntüsü uzun uzun uğraşılmış dursa da yapımı oldukça pratik. Zebra kekin tarifini görünce mutfağa koşup hemen yapmak isteyeceksiniz. İşte yumuşacık, puf puf kabaran kekin tarifi için malzemeler ve hazırlanışı…

Çayın en güzel eşlikçisi zebra kek, sunumuyla göz dolduruyor. İsterseniz misafir sofraları için yapın, dilim dilim mutluluğu paylaşın. Zebra kek tarifi nasıl mı? Sizi fazla bekletmeden tarifimize alalım.

ZEBRA KEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

4 tane yumurta
½ su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sade soda
1,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao

Tek lokmada iki lezzeti bir arada sunuyor: Zebra kek tarifi hem az malzemeli hem pratik

ZEBRA KEK TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

Yumurtaları geniş bir kaba alıp çırpın. Toz şekeri ekleyip şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin.

Ardından sıvı yağ ve sodayı ilave edin. 

Bir iki dakika karıştırıp kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin.

Daha sonra karıştıra karıştıra unu ekleyin.

Kıvamını alan hamuru ikiye bölün, yarısına kakaoyu ekleyip harmanlayın.

Kek kalıbınızı güzelce yağlayın ya da yağlı kağıt serin.

Kek hamurundan bir kepçe beyaz, bir kepçe kakaolu olacak şekilde sırayla kalıba dökün.

Her iki harç da tükenene kadar bu işlemi uygulayın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin.

Pişen keki fırından çıkarın. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. 

Zebra kek için püf noktası: Keke başlamadan önce malzemelerin tamamını en az 15 dakika önce buzdolabından çıkarın. Bırakın oda sıcaklığına gelsinler. Oda ısısındaki yumurtalar ve diğer malzemelerle yapılan kek daha fazla kabaracak, puf puf olacak. Zebra keke, çok fazla un ilave etmemeye özen gösterin. Kıvamı bildiğimiz normal kek hamurundan biraz daha cıvık olacaktır. Ayrıca kekin sırrı, ekleyeceğiniz yumurtaları kremamsı bir kıvam alana kadar çırpmak ve soda kullanmak. Bu iki malzeme kekin yumuşacık, sünger gibi olmasını sağlayacak.

Şimdiden afiyet olsun… 

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...