Evde lahmacun tarifi için kolları sıvayın! Lezzeti damak çatlatıyor, taş fırından çıkmış gibi çıtır çıtır oluyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Evde lahmacun tarifi için kolları sıvayın! Lezzeti damak çatlatıyor, taş fırından çıkmış gibi çıtır çıtır oluyor

Yemek Haberleri

Yemesi keyifli, vazgeçilmez lezzetlerden biri olan lahmacunu evde hazırlamak sandığınız kadar zor değil. Üstelik vereceğimiz tarifle taş fırından çıkmış gibi oluyor. Hadi kolları sıvayın, içi bol harcıyla nefis bir lahmacun yapalım…

Yerini kolay kolay hiçbir lezzetin dolduramayacağı lahmacunu evde kendiniz de yapabilirsiniz. Yanına bol yeşillik ve sumaklı soğanla servis edebileceğiniz bu lahmacun tarifini yiyenler çok sevecek. Dışarda taş fırında yapılan lezzeti evinize taşıyabilirsiniz. İşte evde lahmacun yapımı, malzemeler ve tarifi…

LAHMACUN TARİFİ İÇİN MALZEMELER

İç harcı için:

500 gram dana kıyma
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 demet maydanoz
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
İsteğe göre baharatlar (pul biber, kırmızı biber, karabiber)
Çeyrek çay bardağı su 
Tuz

Hamuru için:

2 su bardağı su
5 su bardağı un
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Evde lahmacun tarifi için kolları sıvayın! Lezzeti damak çatlatıyor, taş fırından çıkmış gibi çıtır çıtır oluyor

LAHMACUNUN HAZIRLANIŞI 

Mutfak robotunun içine kıyma, baharatlar, salça, sıvıyağ hariç tüm iç harç malzemelerini alın. Rondoda çekin. Maydanozları ilave edin. 

Harcı geniş bir kaba alıp baharatları, domates biber salçasını ve sıvı yağı ekleyin. Son olarak kıymayı ilave edip güzelce yoğurun. 

Harç bir kenarda dinlenirken hamuru hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bunun için suyu yoğurma kabınıza alın. Üzerine tuzu ve şekeri ekleyip karıştırın. Daha sonra azar azar unu ekleyin. 

Yavaşça karıştırarak orta sertlikte bir hamur tutturuncaya kadar yoğurun. Hazır olan hamuru tezgahın üzerine alıp 5 dakika daha yoğurun. 

Hamuru cevizden biraz büyükçe şekilde eşit parçalara ayırın. Bezelerin üzerine nemli bir bez örtüp 1 saat dinlenmeye bırakın. 

Mutfak tezgahının üzerine un serpip dinlenen hamuru tek tek açmaya başlayın. 

Açtığınız hamurun üzerine kenarlarını da komple kaplayacak şekilde kıymalı harçtan yayın. 

Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin üzerine lahmacunu yerleştirin. Önceden ısıtılan 250 derece fanlı fırında pişirin. Her bir lahmacunu 8-10 dakika arası pişirmeye özen gösterin. 

Fırından çıkınca yanına bol köpüklü ayranla afiyetle tüketebilirsiniz. 

Lahmacun harcı için püf noktası: Lezzetli bir lahmacun harcının kıvamı cıvık olmalı ve harç hamurun kenarlarına da gelecek şekilde yayılmalı. Çıtır çıtır lahmacun için fırın mutlaka önceden ısıtılmalı.

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...