Bu mantar etten daha pahalı

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Bu mantar etten daha pahalı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Toprak altında yetişen bir mantar türü olan Keme mantarı 40 TL'den alıcı buluyor.

Toprak altında yetişen bir mantar türü olan Keme mantarı 40 TL'den alıcı buluyor. nbsp;
Malatya'da 20-25 günlük sürede toprak altında çıkartılan ve domalan, tombalak, topalak, geme, kumi olarak da bilinen Keme mantarı Suriye'deki iç savaştan dolayı Araplara satılamazken, iç piyasada ilgi görmeye başladı.
İlkbaharda yağmur sonrası kuruyan kumlu topraklarda fruktifikasyonu toprak altında yetişen ve toprak yüzeyinde oluşturduğu çatlaklardan bulunabilen Keme mantarının satışını yapan Aydın Sürücü, ''Bu mantar çok zor bulunan bir şey. Nisan ayında 25 günlük sürede bulunur ve yeryüzündeki en değerli mantardır'' dedi.
Keme mantarının sadece belli bölgelerde bulunduğunu anlatan Sürücü, ''Keme mantarı insan vücudunu gençleştiriyor, hücreleri yeniliyor ve suyu göz hastalığına bire birdir. Doğal ilaçtır. Arapgir'den gelip bizden mantar alıyorlar. Bu mantarlar daha önce direk Araplara giderdi. Suriye'deki savaştan dolayı 2 yıldır biz tezgahımızda satıyoruz. Kilosu büyüklüğüne göre değişiyor. İrileri 40 TL, küçükleri 25 TL'dir. Günlük 30-40 kilo satıyorum'' diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...