HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kanada'da IŞİD operasyonu

Kaynak:
Kanada'da IŞİD operasyonu

DÜNYA Haberleri  / 

Kanada'da IŞİD üyesi olduğu gerekçesiyle 1 kişi gözaltına alınırken, Irak'ta savaştığı belirtilen 2 kişi için de gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP adına Ottawa'da açıklama yapan James Malizia, kısa adı İNSET olan Milli Güvenlik Entegre İzleme Birimi'nce bir süredir takip edilen zanlılardan 25 yaşındaki Awsor Peshdary'nin, Ottawa'da gözaltına alındığını duyurdu. James Malizia, John (Yahya) Maguire ve Khadar Khalib isimli şahıslar hakkında ise gıyabi tutuklama kararı çıkarıldığını açıkladı.
John (Yahya) Maguire ve Khadar Khalib isimli zanlıların, Awos Peshdary tarafından eğitildiklerini, IŞİD'le bağlantılarının aynı şahıs tarafından sağlandığını söyleyen RCMP Direktör Yardımcısı James Malizia, halen Irak ya da Suriye'de IŞİD saflarında çatışan iki kişinin uçak biletlerinin ücretini de Peshdary'nin ödediğini kaydetti.
Peshdary'nin yakalanmasının, Kanada'daki potansiyel IŞİD altyapısına büyük bir darbe olduğunu ifade eden James Malizia, Awos Peshdary'nin 5 yıl önce de terör suçlaması ile yakalandığını, ancak salıverildiğini kaydetti.

DÜNYA
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...