- Arap ülkelerinden ABD'ye "Filistin" tepkisi
27 dakika önce

Arap dünyasından ABD'nin, Filistin'in BM üyeliğini veto etmesine tepki

Arap ülkeleri, ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) Filistin'in BM'ye tam üyeliğini içeren karar tasarısını veto etmesini eleştirdi.
 - "Roketleri birbirimize değil, yıldızlara göndermeliyiz"
50 dakika önce

Elon Musk'tan İsrail-İran yorumu! Roketlerin nereye gönderilmesi gerektiğini söyledi

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan ünlü iş adamı Elon Musk, İsrail ile İran arasındaki gerilime dair bir paylaşım yaptı ve roketlerin yıldızlara gönderilmesi gerektiğini söyledi.
 - Arjantin resmen NATO'dan talep etti
1 saat 11 dakika önce

Arjantin'den NATO'ya katılma talebi: Bizi de alın!

Arjantin, küresel ortaklık çerçevesinde NATO'ya katılma talebinde bulunarak batılı güçlerle siyasi bağlarını güçlendirme niyetinde olduğunu gösterdi.
 - İsrail, Suriye rejimini hedef aldı mı?
1 saat 43 dakika önce

İsrail'in Suriye rejim ordusunu hedef aldığı iddia edildi!

İsrail'in, Suriye'nin güney sınırlarında Beşşar Esed rejimi ordusunun hava savunma sistemlerinin bulunduğu birkaç noktaya roket saldırısı düzenlediği ileri sürüldü.
 - Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: '9. İyilik Gemisi' Mısır'da
1 saat 46 dakika önce

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: '9. İyilik Gemisi' Mısır'da

İsrail'in aylardır hava, kara ve denizden saldırılarını sürdürdüğü Gazze'ye Türkiye'den bir yardım gemisi daha gönderildi. İyilik Gemisi'ndeki 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, işlemlerin ardından indirilip Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze'ye sevk edilecek.
 - Finlandiya'dan AB'ye yardım çağrısı
1 saat 59 dakika önce

Finlandiya'nın başı Rus göçmenler ile dertte... Başbakan yardım istedi!

Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, Avrupa Birliği'nin Rusya'dan gelen göçmen akışının engellenmesi için Finlandiya'ya yardımcı olması gerektiğini söyledi.
Dünya - Dünya
2 saat 2 dakika önce

Avrupa Komisyonu'ndan İsrail'in İran'a saldırısına dair ilk açıklama

İsrail'in İran'a misilleme saldırısının ardından Avrupa Komisyonu'ndan ilk açıklama geldi. İtidal çağrısı yapan Ursula von der Leyen, "Tüm tarafların bölgedeki gerilimi tırmandırmaktan kaçınması için mümkün olan her şeyi yapmalıyız" dedi.
 - Rusya'dan flaş açıklama
2 saat 23 dakika önce

Rusya'dan şok iddia... Batı Zelenskiy'i ortadan kaldıracak!

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Batılı müttefiklerinin Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’i "Ortadan kaldırmaya karar verdiğini" öne sürdü.
 - İki ülkeden vatandaşlarına 'İsrail' ve 'Filistin' uyarısı
2 saat 45 dakika önce

İsrail'in misillemesi harekete geçirdi! Avustralya ve Yeni Zelanda'dan uyarı geldi

İsrail'in İran'a misilleme yaptığı iddialarının ardından Avustralya ve Yeni Zelanda, İsrail ve Filistin'deki vatandaşlarını 'buralardan ayrılmaları' konusunda uyardı. ABD'nin İsrail Büyükelçiliği ise çalışanları ve onların aileleri için güvenlik uyarısında bulundu.
 - İran, İsrail'e nasıl cevap verecek?
2 saat 46 dakika önce

İranlı yetkili: İsrail'e karşı acil bir misilleme planı yok

İsrail'in İran'a düzenlediği misilleme saldırısının ardından en çok merak edilen "İran şimdi ne yapacak?" sorusu cevap buldu. Reuters'a konuşan üst düzey bir İranlı yetkili, "İran'ın İsrail'e karşı acil bir misilleme planı yok" dedi.
 - Türkiye tepki gösterse de Miçotakis "Vazgeçmeyeceğiz" dedi
2 saat 52 dakika önce

İpler yeniden gerilecek! Türkiye tepki gösterse de Miçotakis "Vazgeçmeyeceğiz" dedi

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye'nin tepkisine rağmen Ege'de deniz parkı projesinden vazgeçmeyeceklerini söyledi. Dışişleri Bakanlığı ise Yunanistan'ın bu projesine geçtiğimiz günlerde, "Yunanistan'ın bu defa da çevreyle ilgili hususları istismar ettiği görülmektedir." ifadeleri ile tepki göstermişti.
 - Rusya'dan Ukrayna'ya füze saldırısı
3 saat 1 dakika önce

Rusya Ukrayna'ya yoğun füze saldırısı gerçekleştirdi

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Rusya'nın, Dnipropetrovsk bölgesine düzenlediği füze saldırısında 8 kişinin öldüğünü, 29 kişinin de yaralandığını açıkladı.
 - İran'a missilleme saldırısına İsrailli siyasiler ne dedi?
3 saat 3 dakika önce

İran'a missilleme saldırısı için İsrailli siyasetçiler ne dedi?

Dün İsrail'in İran'a misilleme saldırısı yapması sonrası İsrailli siyasiler peş peşe açıklama yaptı. Aşırı sağcı vekiller saldırıyı 'yetersiz' bulurken iktidar partisi vekilleri ise memnun olduklarını söyledi. İsrail makamlarından ise saldırıya ilişkin açıklama yapılmadı. 
 - Pakistan'da turistleri taşıyan araca saldırı! Ortalık karışt
3 saat 5 dakika önce

Pakistan'da Japonların bulunduğu araca saldırı! Ortalık bir anda karıştı

Pakistan'ın Karaçi kentinde Japonların bulunduğu araca saldırı düzenlendi. Saldırganlar, aracı koruyan polisler tarafından etkisiz hale getirilirken, koruma aracındaki üç kişi yaralandı.
 - BM'den korkutan uyarı
3 saat 15 dakika önce

BM'den "Orta Doğu'da kanlı misilleme döngüsüne son verme" çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Orta Doğu'nun felaketin eşiğinde olduğu uyarısında bulunarak, "Artık bu kanlı misilleme döngüsüne son verilmeli." dedi.
 - Dünyanın en büyük seçimi başladı
3 saat 17 dakika önce

Dünyanın en büyük seçimi Hindistan'da başladı: 7 aşamadan oluşuyor, 6 hafta sürecek

Hindistan'da 6 hafta sürecek olan 7 aşamalı devasa seçim başladı. 1 milyara yakın seçmenin sandık başına gideceği seçimin favorisi mevcut Başbakan Narendra Modi. 1 Haziran'da son bulacak seçimin sonuçları ise 4 Haziran'da açıklanacak.
 - Dünya İsrail'in 'misilleme'sini konuşuyor!
3 saat 21 dakika önce

İsrail'in misilleme saldırısının ardından... Dünya gündem İran oldu!

İsrail ordusu, İran'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı saldırıya misilleme olarak İran'ın İsfahan kentindeki askeri üsse saldırı düzenledi, olay dünya basınında geniş yer buldu.
 - İsrail'in İran'a saldırısı hakkında neler biliyoruz?
3 saat 35 dakika önce

Tüm dünyanın gözü Orta Doğu'da! İsrail'in İran'a saldırısı hakkında neler biliyoruz?

Tüm dünya günün ilk ışıklarında İsrail-İran cephesinden gelen haberlerle uyandı. Haberler, İsrail'in İran'ın saldırısına cevap verdiği yönündeydi. İsrail'in İran'a saldırı düzenlediğinin öğrenilmesinin hemen ardından açıklamalar peş peşe geldi. Tüm dünyanın merak ettiği İsrail-İran gerilimine 4 başlık altında kısa bir bakış...
 - İsrail'in saldırdığı İran'dan açıklama
3 saat 40 dakika önce

Nükleer santral mi vuruldu? Patlamanın nedeni ne? İsrail'in saldırdığı İran'dan açıklama

İsrail, gece yarısı İran'a misilleme yaptı. İsrail'in 3 İHA'sı İran'ın hava savunma sistemi tarafından imha edildi. Saldırıya ilişkin açıklama yapan İranlı yetkililer, "Küçük bir saldırı oldu, püskürttük. İsfahan'da duyulan patlama İran'ın hava savunma sisteminin aktivasyonu sonucu gerçekleşti" ifadelerini kullandı. İran medyası da nükleer santralin vurulduğuna yönelik iddiaları yalanladı.
 - Saldırıda dikkat çeken 'tarih' detayı
4 saat önce

İsrail'in İran'a saldırısında dikkat çeken tarih detayı! Doğum günüymüş...

İsrail-İran gerginliği bu sabah yeni bir aşamaya geçti. İran'ın geçen hafta yaptığı misilleme saldırısına İsrail de bu sabah karşılık verdi. Saldırıda ciddi bir kayıp bulunmazken saldırının İran'ın dini lideri Hamaney'in doğum gününde yapılması dikkat çekti.
 - Rusya'da bombardıman uçağı düştü!
5 saat 16 dakika önce

Rusya'da bombardıman uçağı düştü! 3 pilot kurtuldu, biri kayıp

Rusya savunma bakanlığından aktarılan bilgiye göre Tu-22M3 stratejik bombardıman uçağı güney Stavropol bölgesine düştü. Uçakta bulunan 4 pilottan üçü kurtulurken birinin kayıp olduğu öğrenildi.
Sona Git