6 bin Honduraslı ABD’ye yürüyor

6 bin Honduraslı ABD’ye yürüyor

DÜNYA Haberleri

ABD’nin yeni seçilen Başkanı Joe Biden’ın mevcut göçmen politikalarını değiştireceğini açıklamasının ardından bu ülkeye gitmek üzere Orta Amerika ülkesi Honduras'tan 6 bin kişilik düzensiz göçmen konvoyu Guatemala'ya geldi.

Bölge basınında çıkan haberlere göre, ülkelerindeki şiddet, işsizlik ve yoksulluk gibi sorunlar sebebiyle daha iyi bir hayat kurmak için ABD'ye ulaşmaya çalışan göçmenler, Guatemala güvenlik güçlerinin müdahalesine rağmen sınırdan giriş yaptı. Ulusal Göç Enstitüsü (INM), 6 bin kişiden oluşan iki grubun El Florido sınır karakolundan geçtiğini açıkladı. Güvenlik güçlerinin eşlik ettiği göçmenler, Meksika'ya doğru yürüyüşlerini sürdürüyor. Guatemala hükûmetinden yapılan açıklamada, sınıra doğru yaklaşmakta olan binlerce göçmenin Covid-19 negatif testlerini göstermeden sınırı geçmelerine izin vermeyeceklerini bildirmişti. Uzun yıllardan bu yana Orta Amerika ülkelerinden yola çıkan çok sayıda göçmen, Guatemala ve Meksika üzerinden ABD'ye ulaşmaya çalışıyor. ABD ve Meksika hükümetleri arasında 8 Haziran 2019'da varılan "Meksika'da Kal" adlı mutabakat gereği, bu ülke üzerinden ABD'ye göç etmek isteyen üçüncü ülke vatandaşları, başvuru işlemleri sonuçlanana kadar sınır kenti Tijuana'da bekletiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...