“Suç ortağı olmayız” diyerek İsrail’e gidecek gemiye silah yüklemediler

Düzenleyen:
“Suç ortağı olmayız” diyerek İsrail’e gidecek gemiye silah yüklemediler

DÜNYA Haberleri

İtalya’da Livorno limanı çalışanları, İsrail’in Aşdod limanına gideceğini öğrenince gemiye silah ve patlayıcı yüklemeyi reddettiler.

İşçi sendikası L’Unione Sindacale di Base (USB), “Livorno limanı Filistinlilere yapılan katliamın suç ortağı olmayacak” açıklamasını yaptı. USB, İsrail’in zaten çok sayıda çocuk da dahil yüzlerce Filistinliyi öldürdüğünü, gemideki silah ve patlayıcıların yeni katliamlarda kullanılacağını bildirdi. Gemi ve içindeki mühimmatı sendikaya merkezi İtalya’nın Cenova şehrinde bulunan sivil toplum kuruluşu Silah Takip (The Weapon Watch) bildirdi. Kuruluş, İtalya hükumetini de İsrail’e askeri ihracatın bir kısmı ya da tamamını durdurmaya çağırdı. Livorno limanından yükleme yapılamayınca silah ve mühimmat Napoli’ye getirildi ama Napoli’deki liman işçileri de aynı gerekçelerle yükleme yapmadı. İsrail katliamları sebebiyle İtalya’nın birçok şehrinde protesto gösterişleri düzenlendi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...