Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB'de yeni internet kanunu

AB'de yeni internet kanunu

DÜNYA Haberleri

Avrupa Birliği’nde (AB) internet üzerindeki terör içerikli paylaşımların bir saat içinde kaldırılmasını öngören kanuni düzenleme yürürlüğe girdi.

AB Komisyonu, kanuni düzenlemeyi bazı AB ülkelerinde son senelerde düzenlenen terör saldırılarının ardından hazırlamaya başlamıştı. Yeni düzenlemeyle internet üzerindeki resim, video, yazı, ses gibi tüm paylaşımlar, bir AB ülkesinin yetkili makamı tarafından terör içeriği olarak değerlendirilirse ve kaldırılması talep edilirse bir saat içinde silinmesi veya bu tür içeriğe erişimin tamamen engellenmesi gerekecek.

UYMAYANLARA CEZA VERİLEBİLECEK
Hem AB ülkeleri hem de internet platformları kaldırılan içeriklerle ilgili yıllık şeffaf raporlar hazırlayacak. Bu tür içeriğin tespiti ve kaldırılması için otomatik tanımlama teknolojilerinin kullanılması için bir yükümlülük bulunmayacak. Bu tür teknoloji ve yazılımların kullanılması hâlinde “insanlar tarafından denetlenmesi” gerekecek. İçerik kaldırma taleplerine uymayan platformlar veya internet sağlayıcılarına ceza verilebilecek.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...