Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Japonlar dünyanın ilk yenilebilir maskesini üretti

Düzenleyen:
Japonlar dünyanın ilk yenilebilir maskesini üretti

DÜNYA Haberleri

Japonya'da özel bir şirket, dünyanın ilk yenilebilir maskesini yaptı. Maskelerin, en az endüstriyel olanlar kadar koruyuculuğu olduğu açıklandı.

Japonya’da özeli bir firma, meşhur ‘melonpan’ (kavun ekmek) adı verilen ekmekten dünyanın ilk yenilebilir maskesini yaptı. Ürünün en az piyasada satılan diğer maskeler kadar koruyucu olduğu da belirtildi. Maske, ekmek kokusunu her zaman içine çekebilme hayali kuran 3 gencin talebi ile ‘Goku no Kimochi’ adlı masaj ve güzellik merkezinin ürün geliştirme departmanı tarafından geliştirildi. Maskede kullanılan çöreklerin, Japonya’nın ünlü kavun ekmek satış zinciri ‘Melon de Melon’ tarafından sağlandığı da açıklandı.

Testi geçti
Maskenin kalitesini laboratuvar ortamında test ettiren üretici firma, sıra dışı ürünün en az piyasada satılan endüstriyel maskeler kadar koruyucu olduğunu duyurdu.

Karın doyuran maske 140 liradan satışa çıkacak
Kullanıcısının karnını doyurmayı vadeden maskenin 10 Haziran'dan itibaren çevrimiçi ortamda Japonya’da satışa sunulacağı öğrenilirken, 5'li paketin fiyatının ise bin 800 yen (yaklaşık 140 lira) olacağı belirtildi.

İçinde kavun yok
Japonya'da "Melonpan" olarak bilinen meşhur şekerli çörekler, adını kavunu andıran şeklinden alıyor. Sanılanın aksine genelde içinde kavun bulunmuyor.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...