Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran’da 5. dalga uyarısı! Kısıtlamalar geri geldi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İran’da 5. dalga uyarısı! Kısıtlamalar geri geldi

DÜNYA Haberleri  / İHA

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, koronavirüsün delta mutasyonunun ülkede yayılmaya başladığını belirterek yeni dalga uyarısında bulundu. Ülke genelinde kırmızı ve turuncu seviyelerde yer alan 266 kente giriş-çıkışlar yasaklandı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Tahran'da yaptığı açıklamada ülke genelinde koronavirüs vakalarının yeniden artışa geçtiğini söyledi. 

DELTA MUTASYONU YAYILMAYA BAŞLADI

Ruhani, "Bana ulaşan son bilgilere göre koronavirüsün delta mutasyonu ülke genelinde yayılmaya başladı. Ülke genelinde 5. dalga yolunda olduğumuzdan korkuluyor. Özellikle ülkenin güneyinde görülen bu mutasyonunun daha fazla yayılmasına izin vermemeliyiz” ifadelerini kullandı.

KISITLAMALAR GERİ GELİYOR

Ruhani, 18 Haziran’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini işaret ederek seçim sürecinde koronavirüsün daha fazla yayıldığını söyledi.

Koronavirüs vakalarının hızla artmasıyla beraber yasakların da yeniden uygulanması gerektiğini belirten Ruhani, ülkede kırmızı, turuncu ve sarı bölgelerde yasaklar yeniden hayata geçirilecek. 

266 KENTE GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAKLANDI

Bu kapsamda ülke genelinde kırmızı ve turuncu seviyelerde yer alan 266 kente tüm giriş ve çıkışlar yasaklandı. Başkent Tahran da ülkenin koronavirüs risk derecelendirmesinde en yüksek seviye olan kırmızı kategoride bulunuyor.

İran'da korona virüs salgınında son 24 saatte 8 bin 341 yeni vaka tespit edilirken, 111 kişi ise hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...