Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bayraktar SİHA’lara son müşteri Arnavutluk

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Bayraktar SİHA’lara son müşteri Arnavutluk

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Türkiye’de Baykar Savunma şirketi tarafından üretilen Bayraktar TB-2 insansız silahlı hava araçlarına dünyadan talep her geçen gün artıyor. Suriye, Libya ve Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde savaş ortamında test edilen ve başarısını kanıtlayan SİHA’lara son talip, Arnavutluk oldu.

 TRT World, Polonya ve Ukrayna’nın ardından Arnavutluk’un, Türkiye’yle silahlı Bayraktar TB-2 insansız hava araçları satın alma anlaşması yapan üçüncü ülke olacağını duyurdu.

SİHA'LAR İÇİN 9,7 MİLYONLUK BÜTÇE AYIRDILAR

Arnavutluk Parlamentosu, bu konuda 9,7 milyon dolarlık ek bütçeyi onayladı.

Başbakan Edi Rama geçen ay bir heyetle birlikte Türkiye’ye resmi ziyaret gerçekleştirmiş ve ülke topraklarını Türk drone’larıyla koruma konusunu görüşmüştü.

İLK SİPARİŞİ VEREN ÜLKE POLONYA OLMUŞTU

İlk olarak Polonya, Avrupa ülkelerinden gelen tepkilere rağmen geçen hafta Türkiye’den Bayraktar TB-2 aracı satın almıştı.

Avrupa Dış İlişkiler Konseyi isimli düşünce kuruluşu, Türkiye ve Azerbacan’ın Karabağ’da sergiledikleri drone savaşı başarısının Avrupa için endişe kaynağı olduğuna dair rapor yayımlamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...