Dera'da elli bin kişi evini terk etti

Dera'da elli bin kişi evini terk etti

DÜNYA Haberleri

Suriye'nin güneyinde Beşar Esad rejimi güçlerinin saldırdığı Dera şehrinde uzlaşma görüşmeleri sürerken rejim güçleri şehir merkezini hedef almaya devam ediyor.

Havan ve topçu saldırıları yüzünden hâlihazırda Dera el-Beled Mahallesi ile bitişiğindeki Sed Yolu ve Dera Kampı Mahallelerinde son bir haftadır göç hareketi yaşanıyor. Rejim güçleri, Dera el-Beled'den sivillerin çıkışına sadece “Saraya” adlı askerî kontrol noktasından izin verirken araçlarıyla göç etmek isteyen her bir aile ise yaklaşık 2 milyon Suriye lirası (625 dolar) tutarında rüşvet ödemek mecburiyetinde kalıyor. Saldırının yapıldığı mahallelerde yaşayan yaklaşık 50 bin sivilin yüzde 80'i, son bir haftada şehir merkezinde nispeten daha güvenli mahallelere göç etti. Temmuz 2018'de Rusya'nın ara buluculuğunda gerçekleşen anlaşmayla Dera’yı büyük ölçüde kontrolüne alan Esad rejimi, şehir merkezindeki muhaliflerin hafif silahlarıyla kalmalarını kabul etmişti.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...