American Airlines 2 bin uçuşu iptal etti: Binlerce yolcu mahsur kaldı

Düzenleyen:
American Airlines 2 bin uçuşu iptal etti: Binlerce yolcu mahsur kaldı

DÜNYA Haberleri

ABD’nin en büyük hava şirketi American Airlines, Cuma gününden bu yana yaklaşık 2 bin uçuşunu iptal etti. Binlerce yolcu havalimanlarında mahsur kalırken, havayolu şirketinden açıklama geldi. Yaptıkları açıklamada kötü hava şartları ve personel yetersizliğinden dolayı uçuşları iptal ettiklerini belirttiler.

ABD’nin ünlü hava şirketi American Airlines, kötü hava şartları ve personel yetersizliği nedeniyle Cuma gününden beri yaklaşık 2 bin uçuşu iptal ettiğini duyurdu. Açıklamanın ardından binlerce yolcu havalimanlarında mahsur kaldı.

ŞİRKETTEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Şirketten yapılan açıklamada, bazı merkezi havalimanlarında görülen kötü hava şartları ve personel yetersizliği nedeniyle bu kararı aldıkları belirtildi. Açıklamada, 28 Ekim Perşembe günü, Dallas-Fort Worth dahil olmak üzere, büyük uçuş merkezlerini etkileyen şiddetli rüzgar ve kötü hava koşullarının uçuş ekiplerini pozisyon dışı bıraktığı, ekiplere kesin planlama sağlamak için bazı uçuşların "proaktif olarak iptal edildiği" kaydedildi.

American Airlines 2 bin uçuşu iptal etti: Binlerce yolcu mahsur kaldı

BİNLERCE YOLCU MAHSUR KALDI

İptal edilen uçuşlar nedeniyle binlerce American Airlines yolcusunun havalimanlarında mahsur kaldığı bildirildi.

2 BİN UÇUŞ İPTAL EDİLDİ

Bugün yapılan 250 uçuş iptaliyle hava yolu şirketinin cuma gününden bu yana iptal ettiği uçuş sayısı yaklaşık 2 bin oldu. American Airlines, dün 1058 uçuşu, cumartesi 548 uçuşu ve cuma günü de 343 uçuşu iptal ettiğini açıklamıştı.

American Airlines 2 bin uçuşu iptal etti: Binlerce yolcu mahsur kaldı

75 MİLYON DOLAR ZARARI OLDU

Yaklaşık 3 hafta önce de ABD’nin diğer büyük hava yolu şirketi Southwest Airlines, benzeri sorunlar nedeniyle 2 binden fazla uçuşu iptal etmiş, daha sonra bunun yaklaşık 75 milyon dolara mal olduğunu bildirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...