Tam 100 yaşında! Karaya vuran köpek balığının gizemi çözüldü

Düzenleyen:
Tam 100 yaşında! Karaya vuran köpek balığının gizemi çözüldü

DÜNYA Haberleri

Geçtiğimiz aylarda İngiltere’de kıyıya vuran ilginç köpek balığının otopsisi yapıldı. Uzmanlar, yapılan otopsi sonucunda köpek balığının 100 yaşında olduğunu ama hala bir yavru köpekbalığı olduğunu tespit etti. Bunun nedeni hakkında çalışmalar başlayan uzmanlar, köpek balığının menenjit nedeniyle gelişiminin durduğu öğrendi. Yapılan araştırmalar sonucu bilim adamları balık hakkında, “Dünya üzerinde böyle bir şey yok, o çok özel bir balık" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz ay İngiltere’de bulunan Cornwall'daki Newlyn Limanı yakınlarındaki sahil kıyısına 3 metre 96 santimetre uzunluğunda ölü bir köpekbalığı vurdu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, garip görünümlü balığı incelemek için otopsiye götürdü. 

ÖLÜM NEDENİ BELLİ OLDU 

1 aydır balık üzerinde araştırma yapan bilim adamları, sonunda kamuoyu ile elde edilen bilgileri paylaştı. Uzmanlar tarafından paylaşılan raporda, köpek balığının menenjit nedeniyle öldüğü ve vücudunda enfeksiyon olduğu belirlendi.

Tam 100 yaşında! Karaya vuran köpek balığının gizemi çözüldü

100 YAŞINDA OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI 

Asıl şaşırtan ise köpek balığının fiziksel olarak yaşıydı. Bilim adamları, köpek balığının 100 yaşında olmasında rağmen hala çocuk olduğunu ortaya koydu. Uzmanlar bu konuyla ilgili "Dünya tarihi böyle bir şey görmedi" ifadelerini kullandı. Ayrıca balığın, uzun süre bir yerde mahsur kalması nedeniyle vücudunda yarıklar oluştuğu tespit edildi.

Tam 100 yaşında! Karaya vuran köpek balığının gizemi çözüldü

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...