Katil solucanlar bir ülkeyi daha alarma geçirdi!

Katil solucanlar bir ülkeyi daha alarma geçirdi!

DÜNYA Haberleri

Bir ülkede daha görülen çekiç başlı yassı katil solucanlar cildinize dokunmaları halinde büyük risk oluşturuyor. Son olarak İngiltere’de görülen katil solucanlar yerli solucan türleri ve toprak ekosistemi için risk oluşturuyor. Uzmanlar öldürücü yassı solucan türüne dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulunuyor.

Bu çekiç başlı solucanlar sadece yaklaşık 3 santimetre uzunluğunda ancak küçük boyutlarına rağmen, bahçıvanların ve çiftçilerin güvendiği İngiliz türleri için tehlike oluşturabilecekleri düşünülüyor.

Mirror daha önce, ithal edilen bitkilerdeki ticaretin bir türü Fransa ve İtalya'da diğeri bir adada bulunan 10'dan fazla yassı solucan türünün dünya çapında yayılmasından sorumlu olduğunu daha önce bildirmişti.

Bilim adamlarına göre, Afrika yakınlarında bahçelerde ve çiftliklerde biyolojik çeşitliliği tehdit ettiği söyleniyor. Ancak bir tür yassı solucanın İskoçya'da zaten bulunduğu söyleniyor.

İskoçya'da yaşayan bir kullanıcı Instagram hesabına şunları yazdı: "İngiltere milleti, bahçenizde buna benzeyen bir solucan bulursanız, lütfen onları öldürün. Gün boyunca kayaların veya yabani otların altına saklanırlar, o yüzden bitki alırken orayı araştırın ve saksıların altını kontrol edin."

"Ezerek veya tuza düşürerek onları öldürün. Çıplak elle dokunmayın çünkü salgıları cilde zarar verebilir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...