Rusya ordusu Ukrayna’da buğday tarlalarını yakıyor: Amaç halkı aç bırakmak!

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Rusya ordusu Ukrayna’da buğday tarlalarını yakıyor: Amaç halkı aç bırakmak!

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Ukrayna, Rusya’nın denizden ablukası dolayısıyla kıymetli tarım ürünlerin ihraç edemiyor; savaş sebebiyle de ülkede şiddetli gıda kıtlığı yaşanıyor. Ukraynalıların durumunu daha da kötüleştirmek isteyen Rusya ordusu ise buğday tarlalarını yakmaya başladı.

Rusya-Ukrayna savaşının 5. ayında savaşın çirkin yüzü bir kez daha kendini gösterdi.

Hali hazırda depolarındaki tahılları işgal nedeniyle kullanmayan Ukrayna'da bu defa da halkı aç bırakmak isteyen Rusya ordusu tarlaları yakmaya başladı.

Tarlalar atılan yangın bombalarından dolayı alevler içinde kalırken Ukrayna askerlerinin de ellerindeki hortumlarla yangınları söndürmeye çalıştıkları görüntüler ortaya çıktı.

“Avrupa’nın ekmek sepeti” olarak adlandırılan Ukrayna, kıtanın en verimli arazilerine sahip.

DÜNYADA AÇLIK TEHDİDİ

Bu topraklarda üretilen mahsuller Orta Doğu ve Afrika’yı besliyor. Ukrayna’nın yanı sıra dünyanın en büyük tahıl ihracatçısı Rusya’nın da savaş ve yaptırımlar sebebiyle ihracat yapamaması, dünyada  açlık tehlikesi doğurdu.

YANGIN BOMBALARI YASAKLANMIŞTI

Yangın bombalarının kullanımı, Rusya’nın da imzacısı olduğu Birleşmiş Milletler sözleşmeleriyle yasak. Bu bombaların yanıcı içeriği 2.200 santigrat derecede yangınlar çıkmasına yol açıyor, söndürülmesi çok zor olan bu yangınlar insan vücudunu da kemiklerine kadar yakıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...