Ukrayna'da kaybı artınca hapishanelere yöneldi: Mahkumları affedip cepheye sürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
Ukrayna'da kaybı artınca hapishanelere yöneldi: Mahkumları affedip cepheye sürüyor

DÜNYA Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Rusya’nın şubat ayında başlayan Ukrayna işgalinden bu yana 50 bin askerinin öldüğü, yaralandığı ya da kaybolduğu ifade ediliyor. Kremlin kayıplar üzerine Wagner Grubu denilen paralı askerlerle temasa geçti.

 

Wagner Grubu Bu grubun da desteğiyle Rusya Ukrayna’nın Luhansk ve Donetsk bölgelerinde bir kısım toprak kazandı ama bu, ancak büyük askeri kayıplarla mümkün oldu. İngiltere Savunma Bakanlığı, zayiat dolayısıyla Wagner’in eleman bulmak için hapishanelere yöneldiğini bildirdi.

Bakanlık, Rusya Savunma Bakanlığı ve iç güvenlik teşkilatı FSB ile yakın bağlarıyla tanınan Wagner’in affedilmeleri karşılığında mahkûmları hapisten çıkarıp cephede savaşa sürdüğünü açıkladı.

Açıklamada, “Wagner işe alım standartlarını düşürüyor. Hükümlüleri ve daha önce kara listeye alınmış kişileri işe alırken bunlara çok sınırlı eğitim veriyor. Bu, grubun gelecekteki operasyonel etkinliğini büyük ihtimalle etkileyecek ve grubun düzenli Rus kuvvetleri nezdindeki değerini de azaltacaktır” denildi.

Bakanlığın açıklaması, Wagner’in Rusya'da yoksul Adıge Cumhuriyeti'ndeki hapishaneden cephe savaşçısı seçerken çekilmiş videonun ortaya çıktığı bir sırada yapıldı. Videoda hapishanedeki 300 hükümlünün Ukrayna’da savaşmayı kabul ettiği ifade ediliyor.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...