İsrail'i kaybetme korkusu sardı! ABD'nin savunma sistemi kurmasını bekleyecekler

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail'i kaybetme korkusu sardı! ABD'nin savunma sistemi kurmasını bekleyecekler

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı

The Wall Street Journal, Gazze'ye kara harekatı öncesi İsrail'in, ABD'nin bölgedeki birliklerini korumak için hava savunma sistemleri kurmasını beklemeyi kabul ettiğini yazdı. İsrail'in bölgede büyük kayıplar vermekten endişe duyduğu aktarıldı.

Gazze'ye 7 Ekim'den bu yana bomba yağdıran İsrail ordusu, kara harekatı için uzun süredir hazırlık yapıyor. Kimi İsrail askerlerinin beklenmedik bir anda Gazze'ye gireceğini kimi ise cesaret edip giremeyeceğini söylüyor. El-Kassam Tugayları da sık sık "Sizi bekliyoruz" şeklinde paylaşımlar yaparak, İsrail'i içeri çekmeye çalışıyor.

"ABD'NİN HAVA SAVUNMA SİSTEMİ KURMASINI BEKLİYORLAR"

Bu durumla ilgili Amerikan basınında yeni bir iddia ortaya atıldı. The Wall Street Journal (WSJ), kara operasyonu öncesi İsrail'in, ABD'nin bölgedeki birliklerini korumak için hava savunma sistemleri kurmasını beklemeyi kabul ettiğini yazdı. ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), bölgede yaklaşık bir düzine hava savunma sistemi kurmaya hazırlandığı ifade edildi. Böylece ABD'nin Irak, Suriye, Kuveyt, Ürdün, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndekiler (BAE) de dahil olmak üzere bölgedeki bütün birliklerini füzelerden ve roketlerden korumayı hedeflediğine işaret edildi.

İSRAİL'İ KAYBETME KORKUSU SARDI

ABD'li yetkililerin, söz konusu savunma sistemlerini kurana kadar İsrail'i beklemeye "ikna ettiği" aktarılan haberde, İsrail'in Gazze'deki sivillere insani yardımın ulaşması ile esirlerin serbest bırakılmasına da planlarında yer verdiği kaydedildi. Bölgedeki ABD'li yetkililerin, İsrail'in söz konusu saldırısı başladığında birliklerinin hedef alınacağını düşündüğü ve bunu "büyük endişe kaynağı" olarak nitelediği aktarıldı. Ayrıca haberde, ABD'nin askeri birliklerine Irak ve Suriye'de şimdiye kadar 13 saldırı yapıldığı belirtildi.

"KARA HAREKATI VAHŞETİ KATLİAMA ÇEVİRİR"

Abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana karadan, havadan ve denizden saldırılar düzenleyen İsrail ordusu, bölgede büyük yığınaklar yaptı. Ordudan ve siyasi isimlerden sık sık yakında Gazze Şeridi'ne kara harekatı başlayacağına ilişkin mesajlar veriliyor. Öte yandan savaşın başından bu yana barış için her gün diplomasi trafiği yürüten Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bugün olası kara harekatına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan,  "Gazze'ye yönelik bir kara harekatı bu vahşeti tam bir katliama çevirecektir. Gazze'de toplu cezalandırmaya dönen saldırıları hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. İsrail bu yanlıştan acilen dönmelidir. Hemen ateşkes ilan edilmeli ve insanı yardımlar için bir koridor oluşturulmalıdır." dedi. 

BİR UYARI DA FRANSA'DAN: BU BİR HATA OLUR

Geçtiğimiz günlerde İsrail'e destek ziyaretinde bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlemeyi düşündüğü kara harekatı hakkında yaptığı açıklamada, "Sivillerin hayatını tehlikeye sokan geniş çaplı bir işgalse, bunun bir hata olacağını düşünüyorum” dedi.

İSRAİL - HAMAS SAVAŞINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTIYOR

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 704'ü çocuk ve 1584'ü kadın, 364'ü yaşlı olmak üzere 6 bin 546 kişinin öldüğünü, 17 bin 439 kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 100’ün üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Çatışmalarda 20'si Filistinli, 3’ü İsrailli ve biri Lübnanlı olmak üzere 24 gazeteci hayatını kaybetti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda26 Ekim 2023 07:03

roketle değil ,yürekle devlet kurulur ,oda sizde yok.

ata26 Ekim 2023 00:47

son savaşta hiç birşey fayda etmiyecek.. birileri söylese bari..

Sonraki Haber Yükleniyor...