Pentagon duyurdu: Orta Doğu'daki saldırılarda 46 askerimiz yaralandı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Pentagon duyurdu: Orta Doğu'daki saldırılarda 46 askerimiz yaralandı

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Orta Doğu'daki ABD askerlerine yönelik saldırılar devam ediyor. Irak ve Suriye'deki ABD üsleri, 17 Ekim'den bu yana 38 defa hedef oldu. Pentagon, bu saldırılarda 46 personelin yaralandığını bildirdi.

ABD, Gazze'ye bombalar yağdıran İsrail'e desteğini sürdüyor. Bu durum, ABD askerlerini Orta Doğu'da hedef haline getiriyor. Amerika'nın Irak ve Suriye'deki üslerine sık sık saldırılar düzenleniyor.

HAVADAN, KARADAN SALDIRIYORLAR

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, bu konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Ryder, 17 Ekim'den bu yana üslere 38 defa havadan ve karadan saldırı gerçekleştiğini aktardı. Pentagon Sözcüsü, bunun sonucunda 46 personelin yaralandığını söyledi.

SALDIRILAR SÜRÜYOR

Bu açıklamalarında ardından Irak ve Suriye’de 4 ABD üssüne yeni saldırılar gerçekleşti. Eylemi, Irak’ta, İran yanlısı Şii milis grupların içinde yer aldığı bilinen “Irak İslami Direniş” adlı yapı kabullendi. Örgütün Telegram hesapları üzerinden yapılan paylaşımlarda, Irak’ın batısında Ayn el-Esed’e üç saldırı düzenlendiği belirtildi. Erbil Havalimanı yakınındaki ABD üssünün yanı sıra, Suriye’nin kuzeyindeki Tel el-Beyder ile güneyinde yer alan et-Tenef üssüne de birer saldırı yapıldı. Irak İslami Direniş, hedeflerine ulaştıklarını iddia etti.

YÜZLECE ASKER TAKVİYE EDİLECEK

Öte yandan Pentagon Sözcüsü geçtiğimiz günlerde, ABD’nin Merkez Komuta (CENTCOM) bölgesine 300 asker daha konuşlandırma kararı aldığını duyurmuştu. ABD, üslerine yapılan saldırılardan İran'ı sorumlu tutuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...