ABD'den 75 ülke için vize kararı! 21 Ocak'ta yürürlüğe girecek
ABD, Rusya, İran ve Somali dahil 75 ülkeye tüm vize prosedürlerini süresiz olarak askıya alacak. Uygulamanın 21 Ocak'tan itibaren yürürlüğe gireceği ifade edildi.
- ABD, Rusya, İran ve Somali dahil 75 ülkeye tüm vize prosedürlerini donduruyor.
- Bu uygulanma 21 Ocak 2023 itibariyle başlayacaktır.
- Vize prosedürlerine ilişkin gerekli güvenlik çalışmalarının tamamlanmasından sonra uygulamanın kaldırılabileceği belirtildi.
- ABD Dışişleri Bakanlığı, sosyal yardım ve kamu yardımı başvurularını önlemek için bu adımları atıyor.
- 75 ülke listesinde Afganistan, Tayland, Mısır, Irak ve Nijerya bulunuyor.
Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, aralarında Rusya, Brezilya, İran ve Somali'nin de bulunduğu 75 ülkeye uygulanan tüm vize prosedürlerini "süresiz" olarak askıya alacaklarını açıkladı.
Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt, ilk olarak Fox News kanalının paylaştığı bir haberi alıntılayarak, Dışişleri Bakanlığının hazırladığı yeni vize yönergesini paylaştı.
Grönland'a askeri çıkarma! ABD ve Avrupa arasında güç gösterisi
RUSYA, İRAN VE SOMALİ DAHİL 75 ÜLKE
Leavitt, açıklamasında, "ABD, Rusya, İran ve Somali dahil 75 ülkeye tüm vize prosedürlerini donduruyor." ifadesini kullandı.
ABD'li Sözcü'nün paylaştığı haberde Dışişleri Bakanlığının hazırladığı yeni yönergeye ilişkin detaylara yer verildi.
Buna göre, ABD yönetimi, aralarında Rusya, Brezilya, İran, Somali, Afganistan, Tayland, Mısır, Irak ve Nijerya gibi ülkelerin de bulunduğu toplam 75 ülkeye uygulanan tüm vize prosedürlerini süresiz olarak askıya alacak.
21 OCAK'TA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK
Uygulamanın, 21 Ocak'tan itibaren başlayacağı belirtildi. Ancak vize prosedürlerine ilişkin gerekli güvenlik çalışmalarının tamamlanmasından sonra uygulamanın kaldırılabileceği bilgisine de yer verildi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Piggott da Fox'a yaptığı açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, sosyal yardım ve kamu yardımlarından yararlanacak yabancı uyrukluların girişini önlemek için göçmenlik işlem prosedürlerini yeniden değerlendirirken, bu 75 ülkeden gelen göçmenlik başvuruları askıya alınacaktır." ifadesini kullandı.
